Skip to main content

Matilda-talolla kiivetään seuraavaksi kattotöihin

Ennen peltien uusimista on katon tukirakenteita korjattava. Ralf Arén näyttää, että katon harja on hiukan notkolla.Matildanjärven rannalla raikuvat lähivuosina taas remontin äänet.  Mathidedalin työväentalo eli Matilda-talo on ollut monenlaisen kohentamisen kohteena viime vuosina, ja seuraavaksi kiivetään katolle. Mathildedalin työväenyhdistys sai aiemmin keväällä Suomen kotiseutuliitolta 5400 euron avustuksen, joka on osoitettu vesikaton korjaamisen suunnitteluun.
–Ehkä vuosi 2020 on se, jolloin varsinaiset työt alkavat.  Tulipalokiirettä ei ole, tuumii työväenyhdistyksen Ralf Arén.

Uusimissuunnitelmat koskevat koko kattoa, ja talon suojelumääräysten nojalla töitä tehdään maakuntamuseon ohjauksessa.  
Korjaustöiden suunnittelu on alullaan ja samalla mietitään myös töiden rahoittamista. Ralf Arén suhtautuu optimistisesti siihen, että avustuksilla katetaan kuluista tietty osuus.
–Meihin on suhtauduttu tässä mielessä tosi hyvin.  Ja mitä enemmän talolla on kyläläisille yhteistä käyttöä, sen myönteisemmin Kotiseutuliittokin varmaan asennoituu, Arén toteaa.

Puitteet ovat parantuneet kaiken aikaa: taloon on viime vuosien aikana muun muassa asennettu maalämpö, paranneltu salin lämpöeristyksiä, maalattu seiniä ja tehty paljon pienempääkin ehostusta.  Myös rahaa on kulunut:

Koko juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: