Skip to main content

Mathildedal on Salon ykköskohde

KP-Groupin Tony Hellström ja Ylöstalon Anu Saarelainen sanovat, että kalastajat ovat iso matkailijaryhmä Särkisalossa.Viime vuonna ylivoimaisesti suosituin matkailukohde Salossa oli Mathildedalin ruukkikylä, jossa vieraili jopa 120 000 ihmistä, kun kakkoseksi tulleessa kansallispuistossa kävi noin 80 000 retkeilijää ja vierasta.
– Teijon luontokeskuksessa vieraili kevään, kesän ja syksyn aikana 25 000 henkeä ja Lehmirannan   lomakeskuksessa vajaat 45 000 ihmistä. Salon iltatorilla viihtyi Suvisalon mukaan 65 000 ihmistä ja Wiurilan kartanon eri tapahtumissa lähes 32 000 henkeä, Yrityssalon Maija Pirvola kertoo.

Salon alueen matkailuyrittäjät kokoontuvat ensi viikon lopulla Helsinkiin Matka 2017 -messuille. Suurin osa messuille lähtevistä salolaisyrityksistä tarjoaa palvelujaan Mathildedalin, Teijon ja Särkisalon alueilla. Messuilla Salon matkailupalvelut on koottu Visit Salo -brändin alle osana laajaa Suomen Saaristo -yhteisosastoa.
–Teijon kansallispuisto on valttikorttimme, markkinoinnin suunnittelija Sanna Lammervo sanoo.
Yrittäjät Tony Hellström ja Anu Saarelainen kertovat, että Särkisalon toimijat ovat tehneet oman esitteen, joka ehtii painovalmiiksi ensi viikolla.
– Esitteessä kerromme, minkälaisia elämyksiä meren ympäröimä Särkisalo tarjoaa saaristossa. Vetonaulana meillä on Suomen parhaat ja kalastoltaan monipuoliset kalavedet, Hellström sanoo.

Ylöstalon tilan Anu Saarelaisen mukaan Särkisalon suunnalla yöpyvät kalastajat ovat merkittävä osa koko Salon seudun matkailua.
– Yöpyvien kalastusmatkailijoiden määrä olisi mahdollista moninkertaistaa eteläisen Salon alueella. Yhä merkittävämpi osa kalastusmatkailijoista tulee ulkomailta. Heistä jokainen käyttää arviolta yli 500 euroa reissuaan kohti vieraillessaan alueella, Saarelainen kertoo.

– Matkamessut on hyvä paikka Teijon ruukkikylien eri yrityksille olla esillä. Omaan matkailuyritykseemme rakennamme kevään aikana hieman lisätilaa ja avaamme kesäsesonkiin uuden majoitusrakennuksen. Siihen tulee 6+2 vuodepaikkaa, Kirjakkalan ruukkikylän yrittäjä Risto Elo kertoo.
Elon mukaan Kirjakkalan ruukkikylän vieraista keskimäärin 40 prosenttia tulee ulkomailta.
– Jostain syystä belgialaiset ja myös ranskalaiset matkailijat ovat löytäneet meidät.

Jaa artikkeli: