Skip to main content

Maaseudulla voi muhia kasvutarinoita, uskoo Lauri Inna

Lauri Innaa naurattaa.  Salon valtuusto päätti maanantaina valita hänet uudeksi kaupunginjohtajaksi.  Kun päätöstä tehtiin, Inna  oli Hattulan kunnanjohtajan ominaisuudessa kokouksessa, jossa kunnanhallitus päätti, että entinen kunnanvirasto ja sen lähellä olevia muita rakennuksia puretaan. Voiko vitsailla, että Saloon lähtevä kunnanjohtaja jättää jälkeensä Hämeeseen vain raunioita? 

Inna hekottaa  puujalalle hetken, mutta vakavoituu sitten. Vuosi on nimittäin ollut ennemminkin rakentamista ja uuden miettimistä.
–Paljon uutta on pantu Hattulassa vireille, on rakennettu viidentoista miljoonan euron koulukeskus  esimerkiksi.  Lyhyt jänne tässä on ollut, mutta hyvää aikaa.

Kehitysmielellä hän tulee Saloonkin, leikkauslistoja ei tulevalla kaupunginjohtajalla salkussaan ole. Inna myöntää, että opeteltavaa ja omaksuttavaa on, mutta aikaa siihen ei loputtomasti.
–Sieltä tulevat kuntatalouden lainalaisuudet hyvin pian vastaan. Talousarviotakin aletaan valmistella jo kesällä.

Lauri Inna toteaa, että pidemmällä aikavälillä Salossa pitää hakea verotulokehitystä.  Inna toteaa, että kaupungilla on oma osansa elinkeinoelämän kehittämisessä.  Arkisimmillaan kyse on esimerkiksi siitä, että yrityslähtöinen kaava käsitellään ripeästi.
–Kun laitetaan hankkeita vireille, sieltä ne hedelmät tulevat vaikka viiveellä. 

Toisaalta keskusta-alue ei ole koko Salo.  Inna pitää maaseutua yhtenä vahvuutena. Aiemmilla työpaikoillaan hän kertoo seuranneensa, miten sivuelinkeinoista on kasvanut toimivaa – ja työllistävää yritystoimintaa.
–Maaseudulla on sivuelinkeinojen trendit, puhtaan ruoan trendi ja tietysti matkailu.  Pieniäkään alkuja ei saisi väheksyä, Inna toteaa.

 

Jaa artikkeli: