Skip to main content

Perniön lukio voi muuttaa yhteiskoulun tiloihin jo ensi syksynä

Perniössä on noussut jälleen esiin kysymys lukion muutosta yhteiskoulun kanssa samoihin tiloihin. Asiaa on selvitelty nyt virkamiestyönä ja lautakunnan käsittelyyn se on tulossa maaliskuussa.
–  Jos kaikki menee kuten on kaavailtu, tavoitteena on, että lukio voisi aloittaa jo ensi syksynä uusissa tiloissa, kertoo opetustoimenjohtaja Pia Setälä.

Yhteiskoulun rehtori Maija Syrjäläinen sanoo, että tilojen puolesta ongelmia ei tule. Hänen mukaansa yhteiskoulun neliöt riittävät nykyistä isommalle oppilasjoukolle varsin pienin muutoksin, jos lukion siipirakennukset saadaan pidettyä opetuskäytössä.  

Syrjäläinen muistuttaa, että yläkoululla ja lukiolla on jo nyt paljon yhteisiä toimintoja kuten oppilashuolto, ruokailu ja yhteisiä opettajia.  Pia Setälä toteaa uudistuksella haettavan tehokkuutta ja säästöjäkin.  Setälä toteaa, että myös rehtorin virka voisi hänen mukaansa olla jatkossa yhteinen niin lukiolle kuin yläkoulullekin.  

Perniön lukion kohtalosta on väännetty pitkään. Yksi iso kysymys on ollut, jatkuuko pienten lukioiden valtionosuus.  Pia Setälä toteaa, että koulujen yhdistäminen on tietyssä mielessä lukion jatkumisen tae.
– Valtionosuuden loppuminen ei ole lainkaan niin iso asia, jos koulut ovat samoissa tiloissa.

Lukion päärakennusta on on hahmoteltu muun muassa päiväkotien käyttöön.  Päiväkotien osalta aletaan tehdä palveluverkkoselvitystä helmikuussa. Varhaiskasvatusjohtaja Leila Hoikkala sanoo, että uutta päiväkotitilaa Perniössä joka tapauksessa tarvitaan, mutta selvitys on vasta tulossa.  Hänen mukaansa lukion tila ei ole vaihtoehtona poissuljettu.

Jaa artikkeli: