Skip to main content

Lintilään syntyi antiikkivintti

Sakari ja Liisa Korpinen antavat vanhan tavaran kiertää. Ikävä esineitä ei jää, kun tietää niiden saavan hyvän kodin, miettii Sakari Korpinen.– Nuoriakin on käynyt ja katsonut, että tällainen puusohvahan voisi sopia meillekin,  hymyilee Liisa Korpinen Lintilän tilan makasiinin vintillä vanhan puusohvan äärellä.

Lintilä eli Lindilä on tila Perniössä, ja sen juuret juontavat jo 1500-luvulle.    Liisa ja Sakari Korpinen ovat asuttaneet tilaa kymmenen vuotta.  Yksi tilan muutoksista viime vuosien aikana koskee juuri makasiinin ylisiä.   
Tila, joka ennen oli ollut suruton varasto, on siistitty ja ehostettu perinpohjaisesti – ja täytetty vanhalla tavaralla. 

Vintti on nimetty Säterin antiikiksi, nimensä mukaan pieneksi kaupaksi.
– Mutta osto- ja myyntiliike tämä ei ole, korostaa Sakari Korpinen.

Korpiset nimittäin eivät osta.  Makasiinin kautta heidän ajatuksenaan on myydä varastoista niihin vuosikymmenien aikana kertyneet vanhat huonekalut ja muut esineet.
– Molemmilla on ollut isot suvut ja tavaraa on kerätty, summaa Liisa Korpinen.

Pariskuntaa ilahduttaa  se, että vanhat tavarat tuntuvat kiinnostavan kaikenikäisiä. Niin kuin se vanha puusohva.   Sivustavedettävä sohva käy paitsi istumiseen, myös esimerkiksi kahden lapsen nukkumapaikaksi.
– Nämähän ovat myös käyttöesineitä, Liisa Korpinen muistuttaa.

Sakari Korpinen nostaa esiin myös esineiden tarinat, jotka ovat olennainen  osa viehätystä.
Parhaillaan Säterin antiikin valikoimiin kuuluu esimerkiksi vapaaherra von Koskullin talouteen kuulunut pöytä,  Mannerheimin adjutantile kuulunutta kalustoa ja keisarillisen maanmittauslaitoksen työpöytä isoine laatikoineen.  
von Koskullin pöytä  päätyi Korpisille kuin sattumalta.
– Helsingin asuntomme oli heille kuulunut, ja pöytä oli jätetty sinne, Korpinen muistelee.

Jaa artikkeli: