Skip to main content

Liikuntakortti sai nuoret hallille

Perniössä pelataan maanantaisin sulkapalloa koko hallin leveydeltä.  Etualalla kolmin mittelevät Vilma Luukkanen, Tuuli Sampinen ja verkon takana Liinu Jokela.Seiskaluokkalaisille jaetut ”Lataa liikettä” –kortit ovat saaneet nuoret liikkeelle. Kortilla voi harrastaa toistakymmentä liikuntalajia maksutta tiettyinä päivinä.

Suosituimmat käyntikohteet löytyvät keskustaajamasta: ilmainen uimahallikäynti tiistaisin ja perjantaisin on suosituin, mutta myös keilahalli vetää. Viime syyskaudella korttia käytettiin 1794 kertaa.
–Keilahallista on tullut kiitosta, kokeilun jälkeen ovat kaveriporukat ryhtyneet käymään ja laji on saanut  uusia harrastajia, kertoo liikunnanohjaaja Timo Saarela liikuntatoimistosta.

Paikkoja harrastaa on myös maaseudulla, esimerkiksi  sulkapalloa pelataan Perniössä Perniön Sisun vetämänä.

Sisun tavoin muutkin seurat tai yhdistykset voivat järjestää liikuntamahdollisuuksia ja saada siitä seurakorvauksen. Esimerkiksi Suomusjärvellä jalkapallo ja sähly ovat MLL:n toimintaa.

Kortti on voimassa siihen saakka, kunnes sen haltija täyttää 20 vuotta. Seuraavat kolmetoistavuotiaat saavat tänä vuonna korttinsa ja saman tien mahdollisuuden harrastaa maksutta liikuntaa vaikka joka arkipäivä pyöreästi kuuden vuoden ajan.

Perniön maanantaisessa sulkapalloporukassa oli syttynyt jo innostus lajiin:
–Koulussa ei ole sulkapalloa pelattu, mutta voitaisiin kyllä pelata, vinkkasi Vilma Luukkanen juomatauolla.
Ryhmän vetäjä Jouko Degert muistuttaa, että sulkapallo on pallopeleistä toiseksi raskain ja rankkaa urheilua, jos sen niin ottaa.
–Mökkipelin maine siltä on saatu karistettua aika hyvin.

Kun ohjataan, tulee myös kehitystä.
–Paljon on opittu, reagoimaan nopeasti ja erilaisia lyöntejä, sanoo Liinu Jokela.

Jaa artikkeli: