Skip to main content

Lepänjuuren tilalla ei juuri kaupan ruokaa tarvita

–Suurin haaveeni on, että tältä tilalta saisi jonain päivänä koko elannon. Ettei tarvitsisi käydä enää vieraalla  Kainuunharmas- lampaat tulevat aidalle katsomaan, mitä hyvää Sonja Alrothilla olisi tänään tarjota.töissä.
Näin pohtii Sonja Ahlroth, joka muutti miehensä Tonyn kanssa Perniöön Lehtijärventien varrella sijaitsevalle Lepänjuuren tilalle noin kaksi vuotta sitten.
Puutarhuriksi kouluttautunut Sonja Ahlroth tekee vielä myyntitöitä kodin ulkopuolella. Tony Ahlroth on koneinsinööri, jolla on oma yritys.

Ahlrothit ovat jo nyt ruoan suhteen melko omavaraisia. He saavat vuohistaan maidon, kanoilta munat ja kukonpojista lihaa. Jatkossa lihaa saadaan myös karitsoista ja kaneista, joita Ahlrothit alkavat kohta myös kasvattaa.
–Vuohista saamme maitoa muutaman litran päivässä, joten kaupasta sitä ei tarvitse kantaa ollenkaan.
Kasvikset ja marjat tulevat kaikki omalta maalta. Säilöttynä kaikki riittää pitkälle talveen.

Munia ja kasviksia on tullut niin paljon, että niitä on voinut antaa myös sukulaisille ja tuttaville. Jatkossa osallisiksi pääsevät laajemmatkin joukot, kun Ahrothit laajentavat puutarhaviljelyään sekä eläinten kasvatusta.
–200 neliön muovihuone olisi tarkoitus rakentaa tuohon kohta. Siellä aiomme kasvattaa ainakin tomaattia, kurkkua, chiliä ja meloneita, sanoo Sonja Ahlroth.
Tilalla eläimet ovat yksilöitä, jokaisella kanalla ja kukollakin on oma nimi. Joukossa on mm. Martti ja Urho Kaleva entisten presidenttien mukaan.
Yhteistä lampaille ja kanoille on niiden alkuperäisrotuisuus. Lampaat ovat kainuunharmas- rotua, kanat tyrnäväläistä maatiaiskanakantaa.

Lue koko juttu painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: