Skip to main content

Lehmirantaan rakennetaan ikäihmisten liikuntapuisto

Lehmirannan lomakeskuksen  yhteyteen nousee ikäihmisten liikuntapuisto elo-syyskuun vaihteessa.

Puistoon rakennetaan muun muassa tasapainoa ja liikuntakoordinaatiota parantavia laitteita. Puisto on osa projektia, jonka suunnitelmissa on myös liikuntareitin rakentaminen Lehmirannan ympäristöön tämän vuoden aikana.
Yli puolet puiston noin 20 000 euron rakennuskustannuksista maksetaan Ykkösakselin Elämää kylille-rahoitushankkeesta. Laitteisto on nyt tilattu ja maksuhakemus Uudenmaan ELY-keskukselle lähetetään laitteiden asennuksen jälkeen takautuvasti. Loput kustannuksista kattaa Eläkeliitto ry.
Puisto ja ulkoilureitti on tarkoitettu ensisijaisesti Lehmirannan asiakkaille, mutta sen käyttöä ei haluta rajoittaa myöskään kyläläisiltä.
Elämä kylille-rahoitushankkeesta noin 2700 euroa saanut Teijon keramiikkauuni on valmis käyttöönotettavaksi heinä-elokuun aikana. Teijon Alueen kyläyhdistyksestä kerrotaan, että uuni on jo koottuna Masuunissa. Vielä on tarkoitus remontoida keramiikkapajan tilat sekä asentaa uuni paikalleen. Työt tehdään talkoovoimin. Loput reilun 4500 euron kustannuksista tulevat Teijon Alueen kyläyhdistykseltä.
Keramiikkapajalla tullaan järjestämään keramiikkakursseja syksystä alkaen. Kurssit vedetään aluksi vapaaehtoisten opettajien voimin.

Uudenmaan ELY-keskus hyväksyi Ykkösakselin esityksen Elämää kylille-rahoitushankkeesta. Rahoitusta jaetaan 88 610 euroa yhteensä kolmellekymmenelle pieniä kyliä kehittävälle ja elävöittävälle investointihankkeelle. 

Jaa artikkeli: