Skip to main content

Lehmirannan leikkipuistossa vertyvät keho ja mieli

Joensuulainen Pirjo Hämäläinen ja sieviläinen Elli Kalliokoski  tasapainoilivat liikkuvilla askelmilla.Lehmirannan Lomakeskuksen pihalle, uuden kuntopolun viereen on laitettu ikäihmisten liikuntapuisto. Värikkäät  kuntoiluvälineet muistuttavat paljon lasten leikkipuiston kiipeilyvälineitä.

Välineiden avulla voi testata tasapainoaan, tehdä lihaskuntojumppaa, kehittää sorminäppäryyttään ja nivelien liikkuvuutta. Yhtäläisyyksiä lasten leikkipuistoon on paljonkin, esimerkiksi köysiverkko ja liikkuvat askelmat.

Liikuntapuisto hankittiin Lehmirantaan lomakeskuksen uudistuksen yhteydessä. Ykkösakseli ry:n hanke ”Elämää kylille pienillä investoinneilla” on Ely-keskuksen rahoittama. Hankkeen kautta Lehmirantaan tuotiin leikkipuisto. Hankkeessa on mukana myös Eläkeliitto.

Välineet ovat avoimia kaikille kuntoilijoille, joten myös nuoremmat kuin seniorit voivat kokeilla taitojaan radalla. Välineisiin kannattaa tutustua kunnolla, sillä niissä on monta pientä yksityiskohtaa, jotka saattavat jäädä huomaamatta.

Viime viikon keskiviikkona liikuntapuistoa oli testaamassa ryhmä vapaaehtoisia vertaisohjaajia Murtumatta mukana -projektista. Vertaisohjaajat olivat kurssinsa päätösjaksolla Lehmirannassa. Ohjaajat vievät tietonsa ja taitonsa mukanaan omille paikkakunnilleen ympäri Suomen.

Jaa artikkeli: