Skip to main content

Lautakunnat saamassa lakkautusvallan Salossa

Salon tekeillä oleva hallintosääntö ei muuttunut kaupunginhallituksen käsittelyssä, vaikka siihen maanantaina tehtiinkin useita muutosehdotuksia.

Päivi Pölönen (kesk) esitti, että esimerkiksi koulujen tai ympärivuorokautisten hoivapaikkojen perustamis- ja lakkauttamispäätösten tulisi edelleen olla valtuuston vallassa.  Kaupunginjohtajan esityksessä tämä valta on merkitty lautakunnille.
Esitys kaatui äänin 8-5, Pölösen kannalla olivat keskustan, vihreiden ja vasemmistoliiton ryhmät.

Pölönen esitti myös, että lähidemokratian organisaation tulisi olla hallituksen sijaan valtuuston päätettävä asia.  Hän sai taakseen keskustan, vihreät ja vasemmistoliiton sekä kokoomusryhmästä Elina Suonio-Peltosalon.

Myös Pölösen kolmas ehdotus meni äänestyksessä nurin, nyt luvuin 8-5.   
Pölönen esitti, että valtuusto valitsisi myös mm. toimialajohtajat, ei vain kaupunginjohtajaa.   Kokoomus ja demarit olivat kuitenkin kaupunginjohtajan kannalla joten Pölösen esitys hävisi ja näillä näkymin valtuusto vastaa vain kaupunginjohtajavalinnasta.
Neljäs lisäys koski kaupunkisuunnittelua, jossa suunnittelutarveratkaisujen ja tiettyjen poikkeuslupien tulisi Pölösen mielestä olla edelleen hallituksen päätettävissä. Esitys hävisi 9-4.

Seuraavaksi hallintosääntöluonnos lähtee yhteistoimintaelimiin lausunnoille ja joulukuussa sitä käsittelee valtuusto.

Jaa artikkeli: