Skip to main content

Lauri Vuorisen katse on jo Rukan laduilla

Lauri Vuorinen (oik) kotiutui sopivasti maajoukkueen haastajaleiriltä Sloveniasta Perniön Urheilijoiden hiihtokoulun avauspäivään. Ensimmäiselle lenkille osallistuivat myös Leevi ja Lassi.Perniön Urheilijoiden kasvatti Lauri Vuorinen on jo usean vuoden ajan hakenut vauhtia maailman laduilta.
Toista kauttaan aikuisten sarjassa aloittava hiihtäjä elää Rovaniemellä urheilijaelämää kovan harjoittelun merkeissä.
– Nyt kuuluu hyvää. Olen juuri tullut Slovenian Planicasta maajoukkueen haastajaryhmän leiriltä ja pian lähden leirille Espanjaan. Kuulostaa eksoottiselta, mutta kyllä sillä on tarkoitus harjoitella kovaa, Vuorinen toteaa.
– Tällä viikolla aion ottaa tuntumaa myös suomalaiseen lumeen Paipin hiihtoputkessa Paimiossa. Rovaniemellä pääsen kuun lopulla jo ulkolumille, kun siellä tehdään tykkilumesta latu ensimmäisen kerran, Vuorinen lisää.

Suurimmat meriitit Vuorisella ovat toistaiseksi nuorten sarjoista, joista on tuliaisina SM-kilpailuissa viisi henkilökohtaista mitalia. Hän on sijoittunut juniorien MM-kilpailuissa kahdesti kymmenen parhaan joukkoon henkilökohtaisella matkalla. 
– Alkutalvesta pääpaino on sprintissä, mutta talven mittaa painotukset jakaantuvat muillekin matkoille. Kauden yksi päätavoite on Rukan Maailman cupin kisat, joista on tarkoitust parantaa viimevuotista 29. sijaa.

Vuorisella on myös seuraajia, kun jo viime vuonna Raision Kuulaa edustanut Lassi Vuorinen kilpailee 18-vuotiaitten sarjassa ja nuorin veli Leevi 13-vuotiaitten sarjassa.
Tällä kaudelle Lassi ja Leevi hiihtävät Raisioon perustettussa Ski Team 105:n väreissä.

Jaa artikkeli: