Skip to main content

Lauri Vuorinen nuorten MM-ryhmään

Lauri Vuorisen suksikalusto menee uusiksi: entinen Karhun mies sivakoi jatkossa PEeltosilla.Hiihtäjä Lauri Vuorisella on syytä hymyyn.  Kuukauden mittainen loma hiihdosta alkaa olla ohi ja tieto valinnasta hiihdon nuorten MM-ryhmään saapui pitkän odotuksen jälkeen.

Kesäkuussa Lauri matkustaa muutaman hiihtäjäkaverinsa kanssa Viron Otepäähän viikon mittaiselle leirille.
– Tiukkaa tulee olemaan, harjoituksia on noin 20 tuntia viikossa. Se on sellainen ensimmäinen kunnon startti kesän harjoitteluun, pohtii Lauri Vuorinen.

Väliin ei mahdu paljonkaan lomaa, kun kesä-heinäkuun vaihteessa Laurilla on edessään ensimmäinen nuorten MM-ryhmän leiri.  Lauri valittiin noin viikko sitten siihen valiohiihtäjien ryhmään, josta odotetaan menestyjiä ensi talvena Val di Fiemmessä järjestettäviin nuorten MM-hiihtoihin.

Valinta ryhmään muuttaa Laurin elämää taas yhden asteen ammattimaisempaan suuntaan.
– Toki jo viime kaudella ammattimaisuutta tuli enemmän. Kilpailujakin tuli paljon edellisiä kausia enemmän, koska mukaan tuli myös niin paljon viestikisoja seuran vaihdon myötä.
Seuran vaihto Kouvolan Hiihtoseuraan toi kaupan päälle myös managerin, joka Laurin ohella hoitaa myös esimerkiksi saman seuran maailman huippujen kuten Ville Nousiaisen ja Mona-Liisa Malvalehdon asioita.

Yhteys seuraan ja manageri Juha Vanhaseen syntyi, kun Perniön Urheilijoita edustanut Pasi Vuori siirtyi hieman aiemmin Kouvolan väreihin.
– Sopimuksia on nyt niin suksista, hiihtokengistä, voiteista kuin asusteistakin.
-Ne auttavat paljon taloudellisesti, mutta kaikkia kuluja nekään eivät kata. Ei sponsoreita voi koskaan olla liikaa, toteaa Lauri Vuorinen.

Jaa artikkeli: