Skip to main content

Lahjansa voi ostaa jo nyt

Joulu on taas, joulu on taas, tai ainakin muutaman viikon päästä.  Merkkejä siitä on ilmassa jo nyt, kun mainoksia tulee postista ja televisiosta.  

Kyllä se juhla on käynyt kaupalliseksi, mutta luulen  ja muistelen niin, että tätä samaista asiaa manattiin jo vuosikymmeniä sitten.
Mutta kun lahjoja kuitenkin ostetaan. Niin voisiko ajatella, että se alkaisikin jo nyt.  

Joka vuosi pidetään ääntä sen hyvästä, että ostokset tehtäisiin pienistä kaupoista ja muualta kuin keskustasta, ja tästä asiasta on lehtikin ottanut joskus kantaa. Niin tätä asiaa pitäisi ennakoida.  

Sieltä isosta tavaratalosta voi olla kiusaus ostaa lahjatkin samalla kun haetaan viikon ruoat – ja miksi muuten perniöläisetkään ostavat ruokansa Halikosta?  
Mutta jospa kuitenkaan ei tehtäisi näin, vaan hankittaisiin lahjat läheltä. Se vain voi olla vähän aikaa vievämpi asia hoidettavaksi, jos pakettinsa ostaa vaikkapa oikeasti maaseudulla toimivalta yritykseltä.
Ehkä niitä pitäisikin miettiä ostavansa jo nyt, vaikkapa  kun muissa asioissa liikkuu eri puolilla Perniötä.  Jos ostamisen jättää viime tinkaan, voi käydä niin että ainoa vaihtoehto on ostaa kaikki kiireellä keskustan kauppakeskuksesta.
Ja kyllä meillä täällä tarjontaa on, on käsitöitä, herkkuja ja niin edelleen.  Joulumyyjäisiäkin taitaa olla taas tulossa.  Sieltä ostamalla raha jää varmasti tekijälle tarpeeseen tai hyväntekeväisyysmyyjäisissä yhteiseen hyvään, mutta ei kuitenkaan valu suuryritysten kassaan
J. P.

Jaa artikkeli: