Skip to main content

Lähes kaikki itäisen jätevesiosuuskunnan kannalla

Jätevesiosuuskunnan suunnitelman kiinnostivat. Yhteistalon jokainen tuoli oli käytössä.–Se oli kova tulos, sanoo Kaukolan, Tuohitun ja Ylikulman jätevesiosuuskunnan  puheenjohtaja Viljo Kurppa tiistaisen koeäänestyksen jälkeen.
Itäisen Perniön viemäröintisuunnitelmia  ja osuuskunnan ominaisuuksia esiteltiin alueen asukkaille ja päätteeksi suoritetussa koeäänestyksessä yli 80 prosenttia talouksista oli heti valmiita liittymään osuuskuntaan ja viemäriin.
–Talouksiin jaettu liittymisanomus, se pitäisi täyttää ja palauttaa elokuun aikana, muistuttaa Kurppa.
Esittelytilaisuus Yhteistalossa oli menestys,  kiinnostuneita oli varovaisen arvion mukaan paikalla yli puolentoistasataa.
Jätevesikouluttaja, Pääristen osuuskunnan puheenjohtaja Timo Korpinen perusteli seikkaperäisesti vastauksen salissa leijuneeseen kysymykseen – miksi osuuskunta.
Osuuskunta on kiistatta edullisin tapa panna jätevesiasiat asetuksen edellyttämään kuntoon ja myös huolettomin. Kiinteistökohtaiset puhdistamot vaativat säännöllisen huollon, loka-auton käynnit ja imeytyskentän uusimisen määrävälein.
Hankkeesta on käynnistymässä esiselvitys.
Ykkösakselin hankeneuvoja Anu Gustafsson kertoi, että selvitykseen on mahdollista saada  90 prosenttia kustannuksista ELY-keskukselta.
Korpinen muistutti kaikkien muiden avustusten keventävän niiden kustannuksia, jotka ovat mukana alusta asti. Myöhemmin liittyjille hinta on korkeampi.
Viemärin viereen on tarkoitus upottaa valokuitu.
–Ainoa tapa saada se tänne.
SSP:n Riku Päärni kertoi, että kupariverkon purkaminen maaseudulla on edessä lähivuosina.
Yhteistalossa kysyttiin myös, voisiko Fortum panna sähkökaapelin samaan kaivantoon seuraavien myrskyjen varalta.
Yhteistyö ei kuulemma ole onnistunut vielä missään, vaikka Fortum hakee yhteistyökumppaneita.
Osuuskunnalla on lupa liittyä Muurlan puhdistamoon siksi aikaa, kunnes Muurla-Salo runkoviemäri valmistuu. Kisko-Muurla välin rakentaminen ei ole vielä missään suunnitelmissa.

Jaa artikkeli: