Skip to main content

Lääkärien piirileikki päättyi Kemiönsaarella

Kemiönsaaren terveyskeskuksessa on jatkossa yksi huone varattuna vain saattohoitoon. Huoneessa on tilaa myös omaisille. Viittä vaille valmista huonetta esittelee johtava lääkäri Janne Orava.Ilmeisesti yhdestä asiasta ei terveyskeskuksissa päästä: on käytäviä ja niiden varrella rivi ovia.
Kemiön terveyskeskus remontoitiin katosta lattiaan kesän aikana. Käytävät pysyivät, mutta yksi ovi lisää riviin on hyvin tervetullut.
–Nyt on neljälle lääkärille omat huoneet. On oma paikka johon asettua ja saa laittaa tavaransa miten haluaa. Aiemmin se oli vähän sellaista piirileikkiä, naurahtaa vt. johtava lääkäri Janne Orava.

Terveyskeskus on ennen muuta potilaitaan varten, mutta samalla se on yli yli 40 ihmisen työpaikka. Millaisen työmaan lääkärit, hoitajat ja muut ammattilaiset kesän kestäneessä myllerryksessä saivat? Ilme on päivitetty tälle vuosituhannelle; Pive Toivosen taide tervehtii jo ovissa, on valoisaa ja vaaleaa. Vuodeosastolla on nyt 32 paikkaa ja tarjolla on enää yhden ja kahden hengen huoneita.
–Se on nykyaikaa. Halutaan yksityisyyttä ja lisäksi on kysymys hoitohygieniasta, Orava tähdentää.

Yksi vuodeosaston huoneista on vastedes pysyvästi saattohoitokäytössä; avarassa huoneessa on tilaa omaisellekin ja näkymä pihalle.
–Aikaisemmin otettiin aina vain joku huone tähän käyttöön. 

Kehut antaa myös fysioterapeutti Soili Romunen, joka sai remontissa uudet tilat; pienen kuntosalin, työhuoneen hoitopöytineen ja vielä avaran apuvälinevarastonkin. Hakusessa on työpariksi osa-aikainen toimintaterapeutti ja yksi Romusen haaveista on fysioterapeutin akuuttivastaanotto, jolle voisi tulla ilman lääkärin lähetettä. 

–Se osaltaan purkaisi lääkärijonoja, Romunen uskoo.

Osa terveyskeskuksen tiloista on sellaisia, joita vierailija ei välttämättä mietikään. Tätä päivää olevat huoneetovat saaneet muun muassa laitehuolto ja lääkevarasto, jossa tehtävää laskutyötä ei saisi häiritä.

Koko kierrokselle pääset painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: