Skip to main content

Kyläpanimo myisi joka sorttia kotikylässä

Kyläpanimossa aloiteltiin keskiviikkoaamuna Teijo-oluen keittoa.  Tuomo Holm kaataa maltaita pataan ja Peter Torniaisella on sekoitusvuoro.Mathildedalin Kyläpanimossa odotetaan mielenkiinnolla sitä, millaiseksi tekeillä oleva alkoholilain kokonaisuudistus muovautuu.   
Erityisesti odotetaan tietoa siitä, muuttuuko laki niiltä osin, kun se koskee pienpanimoiden ulosmyyntioikeutta.  Toinen iso asia koskee aiempaa vahvempien juomien mahdollista vapauttamista päivittäistavarakauppojen myyntiin.

Kyläpanimon oluista monia myydään päivittäistavarakaupoissa sekä  panimon naapurissa Kyläleipomon puodissa, mutta kauppavahvuuden ylittävät tuotteet löytyvät vain Alkosta. Jatkuvasti tuotannossa olevista oluista rajan ylittää Teijo-olut.
–On sattunut sitä, että puodissa on turisteja, jotka haluaisivat Teijoa. Ilmeet ovat aika hyviä, kun sanomme, että sitä pitää lähteä Alkosta ostamaan. Onhan se hassua, että kylällä pantua olutta ei saa kylässä myydä, puntaroi panimon perustajiin kuuluva Tuomo Holm.

Tuomo Holm uskoo, että moni pienpanimo tekisi mielellään myös kausituotteina vahvaa olutta, ja erityisesti tällöin puoltaisi paikkaansa mahdollisuus myydä tuotetta suoraan panimolta.

Kyläpanimo on  pieni toimija; tankkeja on viisi ja vuosituotanto  noin 70 000 litraa. Tuotevalikoimassa on, kausituotteet mukaan laskien, 11 olutta. 

Norminpurulle on vastaväitteensäkin, päällimmäisenä huoli alkoholihaittojen kasvusta. 
–Sanotaan se taas kerran: en väheksy päihdeongelmia yhtään,  Holm painottaa.
Hän lähestyy asiaa toisin;  Kyläpanimon kaksikko myöntää olevansa myös asennekasvatuksen asialla.  Yhtenä isona riskitekijänä Holm pitää esimerkiksi Viron-tuontia.
–Se on se ongelma, että on puoli lavaa eteisen nurkassa ja siellä lavalla käydään vähän väliä.  Pienpanimo-oluet ovat enemmän nautiskelua.  Se ei ole ongelman lähde, jos meillä puodissa myydään entistä vahvempaa olutta,  Holm painottaa.

Koko juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: