Mathildedalin Kyläleipomon lämpimäiset ovat ensi viikolla tarkassa syynissä.
Kyläleipuri Elina Rantamäki ottaa osaa artesaaniruoan SM-kilpailuihin, jotka pidetään ensi viikon alussa Raaseporissa.
Kyläleipomo lähtee kisaan neljällä tuotteella.
–Ehkä se on paljon, mutta tässä vaiheessa on tärkeää saada palautetta, kuulla missä on onnistunut ja mitä voisi tehdä toisin. Rakenteesta odotan eniten palautetta, mutta maku on tietysti myös tärkeä asia, pohtii Rantamäki.
Leipomotuotteiden arvosteluryhmää johtaa Ruotsissa vaikuttava leipurimestari Manfred Enoksson.
Ennen kilpailua Rantamäki ei saa kertoa, mitkä tuotteet kisaan lähtevät. Kyläleipomon tuotevalikoiman runko on seitsemässä leivässä ja pullassa ja aika-ajoin syntyy muutakin: esimerkiksi Rantamäen lauantaisin leipoma juuripizza on ollut hitti.
Artesaaniruoassa paiskaavat kättä perinteet ja nykyaika.
–Pohjalla on perinne, mutta samalla mukana on innovatiivisuutta. Ihan sama kuin tässä kylässä; tämä on moderni kylä, jolla on pitkät ja hienot perinteet, vertaa Rantamäki.