Skip to main content

Koulurauhapaketti ei tuo vielä muutoksia Perniön yhteiskouluun

Nelli Hellberg, Martta Rintanen, Vilma Kaljonen, Mari Parviainen ja Ronja Raikaa kertovat puhelimen olevan todella tärkeä. Vaikka niistä onkin vaikea olla erossa oppituntien ajan, taskussa olevat puhelimet eivät häiritse opiskelua. –Opettajia ehkä häiritsee, Vilma nauraa.Vuoden alusta voimaan tullut koulurauhapaketti ei tuo suuria muutoksia Perniön yhteiskoululle.
Rehtori Maija Syrjäläinen kehuu, että laki on ehdottoman tärkeä, mutta heidän koululla ei ole ollut tilanteita, jossa sitä tarvittaisiin.
–Järjestyssäännöissä lukee, että kännykät laitetaan reppuun tunnin alussa. Opettaja voi poistaa häiritsevän oppilaan luokasta, mutta puhelinta ei oppilaalta pois revitä.

Laki antaa esimerkiksi mahdollisuuden tarkistaa oppilaan repun ja ottaa pois häiritsevät tai vaaralliset esineet  hienotunteisuutta noudattaen.

–Laista tulee olemaan hyötyä. On välttämätöntä lisätä opettajan valtuuksia. Esimerkiksi oppilaat ovat tähänkin mennessä siivonneet sotkemansa paikat, mutta nyt he eivät voi kieltäytyä siitä, koska se on määrätty laissa, Syrjäläinen toteaa.

Uuden lain määräykset tulevat käyttöön viimeistään elokuussa 2016, kun ne päivitetään uuteen opetussuunnitelmaan. Koska laki on jo voimassa, voi esimerkiksi oppilaan repun tutkia, mikäli henkilöstö epäilee repun sisältöä.

Syrjäläisen mukaan laki on antaa opettajille lisää tukea. Laki helpottaa vanhempien kanssa toimimista.
Oppilaille se takaa työrauhan.

 Lue lisää painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: