Skip to main content

Koulupuoli on kokonaisuus, muistuttaa Karhulahti

Karhulahtia on mukana päättämässä muuallakin; Arttu Karhulahden veli nousi valtuustoon Halsualla. -Se kisa olisi kyllä kaihertanut hävitä, vitsailee tuore salolaisvaltuutettu.Arttu Karhulahti päätyy haastatteluun harkinnan jälkeen: tuore kokoomusvaltuutettu asuu Salon Valhojalla, mutta vaikuttaa Perniön yhteiskoulun ja lukion rehtorina myös eteläisen Salon arkeen.
–Äänenihän menivät varsin tasan Salon ja Perniön välillä, tähdentää Karhulahti.

Rehtorin mielessä valtuustossa on opetustoimi.
–Se on jatkossa kunnan tärkein tehtävä, ja opetuspuolella voin viedä sen kentän äänen kuuluviin. Asiaa pitäisi tarkastella kokonaisuutena, Karhulahti muotoilee.

Salon oppilasennuste on laskeva, kouluverkko laaja ja investointipaineitakin on. Kartalla laajan kaupungin kouluverkkoa ei ole helppo pienentää, mutta Karhulahti toteaa, että entistä päättäväisemmällä oppilassijoittelulla voitaisiin koulujen keskinäistä kuormaa tasata ja näin ehkä jopa välttyä sulkemisilta.

Karhulahti hekumoi ajatuksella tietokonesovelluksesta, joka avustaisi oppilassijoittelussa.
–Mutta se vaatisi senkin, että on kehittämiseen oma työntekijä. Ja hallinto on vedetty Salossa tosi ohueksi, rehtori toteaa.

Karhulahti toteaa, että sektoreihin jumiutuneesta talousajattelusta pitäisi päästä eroon. Esimerkki tulee Perniöstä; uusi päiväkoti on rakenteilla, muutaman metrin päässä siitä sijaitseva Kirkonkylän koulu on menossa remonttiin, mutta yläkoulun käyttämät käsityö- ja kotitalousluokat entisellä lukiolla ovat aikansa eläneet.
–Olisiko voitu katsoa kokonaisuutena ja suunnitella ne nyt tähän samaan pakettiin, Karhulahti pohtii.
Ohut hallinto kiusaa kehitystyössä myös sikäli, että koulupuolelle on erilaista hankerahaa tarjolla pitkä penni.
–Satojatuhansia euroja. Ne pitäisi vaan jonkun osata sieltä napata.

Jaa artikkeli: