Skip to main content

Kuntavaalit eivät ole enää ovella vaan jo kynnyksen tällä puolella. Ennakkoäänestys alkoi eilen ainakin Perniössä pirteästi. Moni oli jo varma ehdokkaastaan ja numero lappuun oli helppo kirjoittaa.
Päivän perusteella ei toisaalta voi tehdä vielä johtopäätöksiä mistään, varmasti monella on vielä aivan auki se, kuka äänen voisi saada. 
Pitää muistaa, että varsinaiseen vaalipäivään on aikaa vielä toista viikkoa ja pelkästään eteläisessäkin Salossa useampia yksittäisten ehdokkaiden sekä puolueiden yhteistapahtumia tulossa.  

Tulevaa vaalikautta leimaa se, että iso osa kunnan vastuulla olevista palveluista on siirtymässä maakuntien hoidettavaksi.  Valtuustoon ja lautakuntiin jää silti pitkä lista tärkeitä tehtäviä, joten mitenkään turhana äänestämistä ei tälläkään kerralla ole syytä pitää.

Yksin vaalikoneiden tai kampanjamateriaalin varassa ei tarvitse kenenkään olla, jos ei sitä halua.  Vaivannäköä erojen esiin kampaamiseksi vaaditaan sikälikin, että puolueiden kampanjat ovat sittenkin kovin varovaisen oloisia.

Kuntavaalit ovat väistämättä myös paikallisvaalit, ja alueet korostuvat Salon kaltaisessa laajassa kaupungissa.  Puolueiden materiaalissa on tuotu varsin niukasti esiin sitä, mistä päin kaupunkia kukin ehdokkaista tulee.  Monelle tämä tieto voisi olla tärkeä, kun äänestyspäätöstä pohditaan.

Jaa artikkeli: