Skip to main content

Kotaladon osuuskunta on kohta puolivälissä

Perniönjoki sai viime viikon torstaina uuden ”asukkaan” lähellä Pohjankoskea. Kotaladon jätevesiosuuskunnan jäteputki laskettiin  Kotaladon jätevesiosuuskunnan urakka etenee. Tuohitun linja alitti Perniönjoen viime viikolla. nimittäin tuolloin kulkemaan joen pohjan kautta. Samalla liitettiin yhteen Tuohitun ja kantatien suunnasta jo rakennetut jätevesiputkistot.

–Noin 13 kilometriä verkostoa on nyt rakennettu, kun 29 kilometriä pitäisi tulla kaikkiaan, kertoo Kotaladon jätevesiosuuskunnan puheenjohtaja Raimo Rokka.

Osuuskunnan alueen jätevedet on tarkoitus johtaa Saloon vuoden 2013 syksyllä, joten odotusta ja rakentamista on vielä jäljellä.  
Ihan kaikkea ei silti tarvitse enää odottaa. Suojaputken sisällä kulkee nimittäin jätevesiputken ohella myös valokuitukaapeli, jolla saadaan nopeat tietoliikenneyhteydet myös haja-asutusalueelle.

–Tuohitun päässä nopeat yhteydet on jo nyt saatu käyttöön, kehuu hankkeen konsulttina toimiva Timo Korpinen.

Korpinen oli aiemmin rakentamassa Päärisiin vastaavaa verkostoa ja antaa nyt vinkkejä muille.
–Monille tämä tietoliikennepuoli on jopa tärkeämpi kuin jätevesijärjestelmä. Kaapeli on SSP:n, mutta liittyjä saa yhteydet tätä kautta paljon halvemmalla kuin muuten saisi.

Perniönjoen pohjaan kaivettiin noin metrin syvyinen kaivanto, johon putki viime viikolla ankkuroitiin.
Jätevesiverkoston rakennustyöt aloitettiin viime vuoden elokuussa Tuomarintien risteyksestä Tuohitusta. Verkostoon on liittymässä noin sata taloutta.

Jaa artikkeli: