Skip to main content

Koronarokotteiden väli lyhenee Salossa kaikilla ykkösannoksen ottavilla kahdeksaan viikkoon

Tänään torstaista lähtien kaikkien Salossa ensimmäisen koronarokotteen saavien toinen rokotusaika annetaan kahdeksan viikon päähän aikaisemman 12 viikon sijaan, kertoo Salon kaupunki tiedotteessaan.

Kuten jo aikaisemmin on tiedotettu, aloittaa Salo 12–15-vuotiaiden lasten ja nuorten koronarokotukset kouluissa maanantaista 16.8.2021 alkaen. Rokotukset alkavat eri aikaan eri kouluissa. Rokotusten ajankohdasta tiedotetaan huoltajille Wilman kautta ennen rokotusajankohtaa. Myös tehosterokotukset annetaan kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta kouluilla.

Salossa rokotukset etenevät edelleen keskimääräistä nopeammin. Salossa rokotuskattavuus on ensimmäisen annoksen osalta 70,6 prosenttia, kun se Varsinais-Suomessa on 67,7 ja koko maassa 67,6 prosenttia. Toisen annoksen osalta kattavuus on Salossa 44,6, Varsinais-Suomessa 39,6 ja koko maassa 39,4 prosenttia.

Seuraava koronarokotusten pop-up -päivä järjestetään rokotuspiste Saktassa torstaina 26.8. klo 10-18. Lisäksi lukioissa ja ammattioppilaitoksessa järjestetään koulujen sisäisiä pop up -rokotuspäiviä.

Kaupunki ei enää tiedota mahdollisista altistumisista

Kaupungin koronajohtoryhmä päätti aamun kokouksessaan, että ei enää tiedota mahdollisista altistumisista. Nykyisin vallalla oleva, ja aikaisempia viruksia huomattavasti helpommin tarttuva deltavariantti työllistää tartunnanjäljitystä ja tiedot mahdollisista altistumispaikoista saadaan viiveellä.

-Nykyisessä tartuntatilanteessa ja deltavariantin luonteen huomioiden kaikkien olisi hyvä tiedostaa, että tartunta on mahdollista saada käytännössä missä tahansa ja paras suoja tartuntoja vastaan on ottaa rokote omalla vuorolla sekä noudattaa terveysturvallisuusohjeita eli käyttää maskeja, pitää turvavälejä sekä huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta, korostaa tartuntataudeista vastaava lääkäri Marita Reivonen.

Kaupungin omissa toimipisteissä todetuista tartunnoista ja altistumisista tiedotetaan edelleen, jos ne vaikuttavat kaupungin asukkailleen järjestämiin palveluihin kuten päivähoitoon tai opetukseen.

Jaa artikkeli: