Skip to main content

Koko perheen juhannusjuhla täyttää 30 vuotta

Teijon juhannusjuhlat täyttävät 30 vuotta. Juhliin odotetaan yli tuhatta kävijää.
Teijon Alueen kyläyhdistys on saanut aikaisempina vuosina toiveita juhlan uudistumisesta. Tänä vuonna uudistumista toteutetaan esimerkiksi useammilla bändeillä kuin viime vuosina.
Kahdella lavalla esiintyvät The Roax, BeatFellows ja The Ruukin Rengit. Illan juontajana ja viihdyttäjänä toimii Veepee Lehto.
Talkoohenkisyys on aina ollut teijolaisille tärkeää. Juhannusjuhlia on tänä vuonna järjestämässä noin 60 talkoolaista.
Bändien lisäksi juhannuksen juhlijat pääsevät halutessaan pomppimaan pomppulinnaan, heittämään saapasta tai mittelemään voimiaan köydenvedossa ja sumopainissa.
Vuonna 1984 järjestettiin ensimmäiset Teijon juhannusjuhlat. Tapani Kaitala on ollut mukana järjestämisessä joka vuosi.
– Kaikki alueen yhdistykset kerääntyivät yhteen ja päätettiin järjestää koko perheen juhannusjuhla.
Ensimmäisissä juhlissa tanssittiin, heitettiin saapasta, järjestettiin ongintaa ja arpajaisia.
Juhlijoita tuli ensimmäisiin juhliin 300-400. Mökkiläiset ja lähipitäjien asukkaat ovat löytäneet juhlan, joten juhlijamäärä on noussut.
– Aina on löytynyt joku voimanpesä, joka järjestää juhlia.

Juhlia pitkin seutua
Teijon 30-vuotisjuhlien lisäksi juhannusta voi viettää ympäri eteläistä Saloa.
Särkisalossa pystytetään juhannussalko torstaina Niksaaressa. Tallbackan juhannussalon pystytys on juhannusaattona.  Vihiniemen Työväentalolla juhlitaan lauantaina. Musiikki, yhteislaulu, karaoke ja kisailu viihdyttävät neljästä eteenpäin.
Salon seurakunta tarjoaa juhannusaaton iltana Perniön leirikeskuksessa saunomista, kahvittelua, makkaraa ja arpajaisia lähetystyön hyväksi.
Sunnuntaina soudetaan perinteisessä Isoluoro ymbärssoutamises. Kilpailuun mahtuu vielä mukaan ja sarjojen määrä mukautuu osallistujien mukaan.
Lainerannassa nostetaan lippu juhannusaattona klo 18. Sen jälkeen luvassa on pelejä ja herkkuja  ja kokko.
Strömmassa juhannusjuhlaa vietetään makasiinilla juhannusaattona iltakuudesta eteenpäin. Ohjelmassa on karaokea, juhannuskokko, leikkejä lapsille sekä pientä purtavaa.
Hallin lavalla tanssittaa juhannusaattona Solistiyhtye Jermut ja Ilkka Halonen.
Firapelissä naurattaa ja tanssittaa Tuhmat tädit.  Tätien lisäksi lavalla soitta Trollfolk-yhtye, joka soittaa folkrockia. Molemmat yhtyeet soittavat myös  juhannuspäivänä.

Jaa artikkeli: