Skip to main content

Salon kaupunginjohtajan valinta lähestyy. Virka kiinnosti ehkä yllättävänkin monia; hakemuksia tuli yli 20 ja haastatteluunkin kutsutaan yhdeksän ehdokasta. 

Pieni, ehkä tilastojen valossa harvinainen yksityiskohta on, että hakijoiden joukossa oli vain yksi nainen. Asiassa tuskin lienee sen enempää pohdittavaa, kenties juuri tällä hetkellä vain ei ollut yhtään virasta kiinnostunutta naista, joka olisi miettinyt uusiin haasteisiin tarttumista.

Yllättävän isoksi hakijajoukkoa voi luonnehtia siksi, että hakijat varmasti tietävät, millaisia vaiheita Salo on käynyt läpi. Virkaa kevääseen asti hoitava Antti Rantakokko on todennäköisesti luotsannut kaupungin läpi kaikkein vaikeimman ajan, mutta hakijat tietävät, että helppoa tehtävää ei ole luvassa hänen seuraajalleenkaan. Ehkä suunta kuitenkin on vaihtunut säästämisestä kehittämiseen ja kaupungin palauttamiseen kasvu-uralle.
Voidaan toki ajatella, että tässä on yksi syy siihen, että virka kiinnosti; kehittäminen ja uuden suunnittelu ovat toki mieluisampi työtehtävä kuin leikkauslistojen laatiminen.
Työpaikkailmoituksessa toivottiinkin hakijoilta kykyä pitkän tähtäimen suunnittelu- ja strategiatyöhön sekä rohkeutta viedä asioita eteenpäin. Samoin toivottiin hyvää kokonaisnäkemystä kunta-alasta.

Näin ei olekaan ihme, että haastatteluun valituista valtaosa työskentelee jo kunnan tai kaupungin palveluksessa. Samalta sektorilta tuli myös pääosa hakemuksista. Harjoittelupaikasta ei ole kyse.

Jaa artikkeli: