Skip to main content

Salossa piti tehdä maanantaina päätöksiä yritystonttien hinnoista.  Tarkoituksena oli vahvistaa yritystonteille kolme hintaluokkaa: kalleimmat olisivat keskustan tuntumassa olevat tontit, edullisemmat moottoritien lähellä muuten sijaitseva tontit ja edullisimmin yritystonttiin pääsisi kiinni muun muassa Perniössä ja Kiskossa.

Esitys oli sinällään looginen, mutta valtuusto lähetti sen vielä uudelleen valmisteltavaksi.   Ajatuksena on nyt selvittää mahdollisuudet myydä tontteja alennuksella tai antaa määräaikaisia vuokranhuojennuksia.
Valtuustossa palautusesityksen tehnyt Osmo Friberg (kok) totesi, että kädenojennuksia elinkeinoelämän suuntaan kannattaa tehdä.  

Niin kannattaakin, sillä tonttikaupassa puhutaan kuitenkin yrityksen vinkkelistä katsoen isoista rahoista.  Hehtaarin tontti kalleimmalla, yli 15 euron neliöhinnalla, tietää jo 150 000 euron hintaa pelkälle maa- alueelle. Puolet pois hinnasta voi hyvin olla se tekijä, joka saa vaa´an kallistumaan Salon puoleen.  Tietysti tontteja on jatkossa myös markkinoitava.  Pelkkä verkkosivuilta löytyvä tieto siitä, että tontteja on, ei välttämättä riitä.

Yritystontteja tuskin kukaan pitää kaupungin tulokertymän kulmakivenä, mutta pahinta on jos kauppa ei käy.  Järkevämpää on myydä muutama tontti puolella hinnalla kuin seisottaa niitä täydellä hinnalla tyhjillään.

Paikkakunnalle juurtuva yritystoiminta tuo varmasti takaisin sen, mitä tontti alennuksella myytäessä jää hetkellisesti saamatta.

Jaa artikkeli: