Skip to main content

Kiskontien Kimppa jatkaa siitä, mihin aluetoimikunta jäi

Salon kaupunginvaltuusto pisti joulukuussa pisteen aluetoimikunnille.  Jaana Joutsen, Marja Kyrölä ja Maarit Teuri vetävät Kiskontien Kimppaa.

Kiskontien alueella ei jääty odottamaan, millaista lähidemokratiaa kaupunginhallitus saa aikaan.Aluetoimikunnan viimeisessä kokouksessa työtä päätettiin jatkaa. Syntyi Kiskontien Kimppa, alueen asukkaiden  ja yhteisöjen sitoutumaton ryhmä.

Kimppaa ovat valmistelleet   aluetoimikuntalaiset Marja Kyrölä, Jaana Joutsen ja Maarit Teuri. Kimpan ensimmäinen yleisötilaisuus on vajaan parin viikon päästä keskiviikkona Kiskolassa, ja tilaisuudessa  selvitellään muun muassa, missä vaiheessa on vuosia väännetty Kiskolan käyttö. Tilaisuuteen on kutsuttu kirjastotoimenjohtaja ja nuorisotoimenjohtaja.

Kimppalaiset toivovat tilaisuuteen mahdollisimman paljon kaupunkilaisia, muualtakin kuin Kiskosta  ja myös uusia valtuutettuja.

Kaupungin maaseutuosissa on koettu ongelmaksi, että virkamiehet mielellään esittelevät valmiita suunnitelmia, ilman että on kysytty käyttäjiltä.
–Toivomme, että pääsisimme vaikuttamaan suunnitteluprosessiin.
Maarit Teuri odottaa alkua innolla.
–On mielenkiintoista, kun meillä ei ole mitään virallista roolia.

Kimpan kokouksiin voi valmistella asian kuka vaan tai tuoda sen julki valmistelematta.
–Kokeillaan kansalaisvaikuttamista, kuvaa Marja Kyrölä.
–Asukkaita varten tämä kaupunki toimii, hän muistuttaa.
Kimppa ei aio pysyä vanhan Kiskontien aluetoimikunnan alueella, vaan joustaa joka sivulta jos kysyntää on.

Koko juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: