Skip to main content

Kiskon kirkonkylästä tulee jo toinen kirja

Robert Henriksson tekee taittoa myöten Kiskon Kirkonkylä kuvina -teokset. Viimeistelyn alla on kovakantinen, 36-sivuinen kakkososa.Kiskon Kihakka -kyläyhdistyksen puheenjohtaja Robert Henriksson tuntee ylpeyttä kirkonkyläläisten yhteishengestä.
Ylpeä hän voi olla myös itsestään.

Henriksson sai keväällä julkaisuvalmiiksi Kiskon Kirkonkylä kuvina -kirjasarjan ensimmäisen osan. Toinen – ja samalla entistä laadukkaampi kuvateos – on tekstien hiomista vaille valmis. Myyntiin se on tulossa lokakuun lopulla. Nyt käynnissä on jo kolmannen osan kokoaminen. Siitä Henriksson on kiitollinen kirkonkyläläisille, jotka ovat aktivoituneet lainaamaan hänelle ison kasan vanhoja valokuvia.

Projektin toteutuminen on Henrikssonin mukaan ollut eräänlaista vuoristorataa. Välillä ei kuvia tuntunut tulevan mistään, välillä niitä ilmestyi kasapäin yllättävältäkin taholta.
Kirjan ensimmäiset 50 kappaletta myytiin loppuun kahdessa viikossa, seuraavat 70 ifolorkirjaa hieman hitaammassa tahdissa. Kolmososa ilmestyy, mikäli valokuvien kokonaismäärä nousee vähintään 250:een.

Kiskon Kirkonkylä kuvina II:ssa Henriksson paljastaa muun muassa sen, millainen oli Härjän tilalla 1943-1944 sotavankina työskennelleen Akim Jushkinin kohtalo. Kakkososassa on muutenkin aikaisempaa enemmän tarinapohjaista teemoitusta Kirkonkylän historiasta.

Koko juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: