Skip to main content

Kiskolainen Aivika Kullas yrittää SM-kisoissa kolmeakymmentä leukaa

Aivika Kullas tarttuu leuanvetotankoon lauantaina Salossa.  Kuva Milla Vahtila.Kymmenvuotias Aivika Kullas on harrastanut pikkutytöstä lähtien monipuolisesti yleisurheilua.
Muutama vuosi sitten yleisurheilun oheen tuli uusi harrastus, kun isän esimerkki sai tytön innostumaan leuanvedosta.
– Näin kerran kun isä veti leukoja ja halusin itsekin kokeilla. Olin silloin varmaan kuusivuotias, Aivika muistelee.

Ensi lauantaina Aivika osallistuu Salossa järjestettäviin toistoleuanvedon SM-kilpailuihin sarjansa ainoana edustajana. Alle 19-vuotaiaiden sarjassa kilpaileva Toijan koulun neljäsluokkalainen ei turhia kainostele kertoessaan tavoitteestaan.
– Varmaan noin 30 leukaa menee, Aivika uskoo.

Leila Kuosa Perniön Urheilijoista kertoo, että myös piirinennätys 24,73 yhdeksänvuotiaiden tyttöjen keihäässä kertoo hyvistä ominaisuuksista.
– Kesällä yleisurheiluharjoituksissa Aivika kulkee usein jalat kohti taivasta, käsillä kävellen, Kuosa nauraa.

Leuanvedon SM-kilpailuihin Aivika osallistuu Kiskon Kiskojien edustajana. Leuanvetokisat eivät tyttöä kummemmin jännitä, sillä tunnelma viime vuonna Jyväskylässä oli mukava. Silloin mestaruus tuli tasalukemalla.
– Sain silloin 30 hyväksyttyä toistoa. On aina kiva tunne jos pystyy tekemään enemmän kuin edellisellä kerralla, Aivika kertoo.

Salon SM-kisat alkavat liikuntakeskus Vireessä aamukymmeneltä punnituksilla ja varsinaiseen kisaan päästään puolilta päivin.

Lue lisää painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: