Skip to main content

Kisko-Triathloniin kaikki valmiina

Tästä lähdetään liikkelle lauantaina, kertoo Timo Virtanen. Uimarit kiertävät lenkin Kirkkojärvellä ja jatkavat siitä pyöräilyosuuteen.Kiskossa hikoillaan tulevana lauantaina kolmen lajin kimpussa. Kisko-Triathlon pyörähtää käyntiin jo 33. kertaa ja osanottajia oli alkuviikosta ilmoittautunut pyöreästi kolmesataa.
–Ihan viimeinen ilmoittautumispäivä on keskiviikko. Viime vuoden osallistujamäärästä jäädään ilmeisesti hiukan. Neljäsataa kilpailijaa olisi ihan ehdoton yläraja, sanoo Kiskon Kiskojien puheenjohtaja Timo Virtanen.

Kilpailu kulkee koko lailla tutulla kaavalla. Kisa alkaa kahdeltatoista uinnilla Kirkkojärvellä, sen jälkeen starttaa pyöräilyosuus Kirkkojärven rannalta kohti Saloa. Pyöräilystä palataan taas järvelle ja lopuksi on juoksuosuus Uudenmaantiellä. Kisa päättyy maaliin Kirkkojärven rannassa.

Ajanlasku Kiskossa alkaa vuodesta 1984, jolloin järjestettiin teräsmieskisa. Lajit olivat samat ja pyöräreitti kulki Kirkkojärven ympäri. Teräsmieskisasta sukeutui Kisko-Triathlon, mutta johtoajatus on sama: mukaan ovat tervetulleita niin huippukisaajat kuin harrastajatkin.
–Etenkin joukkuekisassa huomaa, että mukana on myös hyvää huumoriasennetta. Ei mennä niin hampaat irvessä, kuvaa Timo Virtanen.

Päivä on voimainponnistus; mukana on satakunta toimitsijaa ja viisi yhdistystä; Kiskojien lisäksi asialla ovat VPK, maa-ja kotitalousnaiset, Tuohitun kyläyhdistys sekä Kihakka-kyläyhdistys.
–Ensi vuoden päivämäärä on jo lyöty lukkoon, Virtanen kertoo.

Viime vuoden kisassa neljäsosamatkalla ripein oli valmis runsaassa parissa tunnissa. Kahdeksasosamatkalta nopeimmat olivat maalissa runsaan tunnin kuluttua.

Jaa artikkeli: