Skip to main content

Kirkonkylän koulussa toivelistalla lisäneliöitä ja raikasta ilmaa

Kirkonkylän koulun uusi osa rakennettiin 1990-luvun taitteessa väljästi, esimerkiksi toisen kerroksen päätyyn tuli iso koulukirjasto suurine ikkunoineen. Nyt kirjasto on valjastettu työtilaksi ja jaettu pienemmiksi huoneiksi.   Etualalla istuu viidesluokkalainen Ossi Peltonen, joka naputteli eilisaamuna tekstiä käsitöistä.  Vieressä ahkeroivat Juuso Viirret, Betim Murseli ja Teo Paju.Perniön kirkonkylän koulussa on menossa ennätysvuosi, mitä oppilasmäärään tulee.
–261 yhteensä, enemmän kuin koskaan ennen, sanoo rehtori Sirkku Leikkonen.

Luku tietää väistämättä sitä, että neliöt käyvät vähiin. 
Salon opetuslautakunnan investointiohjelmassa koulu onkin nousemassa remonttikohteeksi: lautakunnan talousarvioesityksessä ensi vuodelle on merkitty 50 000 euroa suunnittelurahaa ja seuraaville vuosille korjausrahaa yhteensä 2,5 miljoonaa euroa.
Hankkeen jatkonäkymistä tulee tietoa perjantaina, kun kaupunginjohtaja Antti Rantakokko julkistaa oman talousarvioesityksensä. 

Vuosien mittaan saneeraustarpeita ovat tuoneet niin rakennusten ikääntyminen kuin opiskelutapojen muutokset ja oppilaiden ja henkilökunnankin määrän lisääntyminen.
–Aikanaan on tehty kymmenelle opettajalle loosit opettajainhuoneeseen, mutta nyt meitä on 22 aikuista talossa joka päivä, Leikkonen muistuttaa.

Talossa on koululaisia ekaluokkalaisista kuudesluokkalaisiin ja joka luokkaa on kahden ryhmän verran. Lisäksi on kolme pienryhmää.
–Muunneltavista opetustiloista on pulaa. Nykyinen koulunkäynti ei enää ole sitä, että mennään luokkahuoneeseen ja vedetään ovi kiinni perässä.
Oma ongelmansa ovat aulatilat, joita on nykymittarilla niukasti. Samoin pieneksi ovat jääneet liikuntasali ja pukuhuoneet.

Varsinaisia sisäilmaongelmia Leikkosen mukaan ei ole todettu, joskaan ilma vanhalla puolella ei aina ole raikasta.
–Ilmanvaihto ei ole teholtaan riittävä ja oppilaita on neliöihin nähden liikaa, hän toteaa.

Jaa artikkeli: