Skip to main content

Kirjastojen sulkemiset kiusaavat mökkiläisiä ja salolaisia

Salo on päättänyt säästää pitämällä kaupungin kirjastot kiinni heinäkuun ajan.

Saa nähdä, mihin mittoihin harmitus vielä kasvaakaan, kun jo nyt runsaan viikon aikana sulkeminen on alkanut jurppia.

Sulkemisten ajankohta on samalla lailla hassu kuin terveyskeskuksessakin.  Juuri heinäkuussa Salossa, etenkin sen reunamilla kuten Perniössä, on enemmän ihmisiä kuin talvella.  Vapaa-ajanasukkaille lääkäripäivystys edes rajoitetusti voisi joskus olla kullanarvoinen asia ja kirjastoahan mökkiläiset ovat käyttäneet jo perinteisesti paljon.   Kirjasto mainioine valikoimineen on ollut jopa usein se syy, miksi kylille tullaan.

Eihän ongelmaa periaatteessa ole, kirjastopalveluja voivat Perniön ja Särkisalon mökkiläiset käyttää esimerkiksi Kemiössä tai Tammisaaressa. Kortti näihin kirjastoihin on hetkessä hankittu.

Kerrannaisvaikutukset ovat kuitenkin suuret; samalla kertaa käytetään niitä muitakin kuten kaupan palveluja muualla kuin Perniössä.

Tietenkään kaupunki ei mieti sitä, miten yritysten asiakasvirrat kulkevat. Mutta jos ajatuksena oli olla myös hyvä vapaa-ajankaupunki, niin päätös kirjastojen kiinnipitämisestä ei ole ihan ymmärrettävä.  Esimerkiksi Perniössä huomaa mielestäni selvästi kylän olevan heinäkuuksi varsin hiljainen.  Osasyynä voi varmasti pitää sitä, ettei kirjastoon ole päässyt käymään.

Lisäksi ovat tietysti omat ihmiset, Salon asukkaat, joita päätös yhtä lailla koskee. Ajatuksen tasolla on aika mielenkiintoinen , että 55 000 hengen kaupungissa ei pääse kirjastoon.

Sulkemisen säästötavoite oli koko kirjastotoimen budjettiin nähden varsin mitätön.  

Talven aikana pitäisi ehkä miettiä, onko sama summa nipistettävissä jostain muualta, jotta näin totaalista kesäsulkemista ei enää tulisi.  Osittainenkin aukiolo olisi parempi.

Tähän on totuttu esimerkiksi Kemiönsaaren pienemmissä kirjastoissa ja on sisäistetty, että tietyt päivät ovat kirjastopäiviä.

Paras kirjasto on avoinna oleva kirjasto.

Ulkopaikkakuntalainen käyttäjä

Jaa artikkeli: