Skip to main content

Kirjastoauto ei korvaa kirjastoa, sanovat särkisalolaiset

Särkisalon Meripirtissä puitiin maanantaina pitkä ilta kulmakunnan ajankohtaisia asioita.
Pitäjäyhdistys SärFinin  kokous alkoi sääntöjen päivittämisellä mutta päivänpolttavat kysymykset nappasivat kokoontumisesta ison osan.

Pettulainen valtuutettu Heikki Liede (kok) toi  huojentavia terveisiä valtuuston strategiapäivästä:  hänen mukaansa  julkisuudessa välähtänyt tieto siitä, että koulujen minimikoko Salossa olisi jatkossa 50 oppilasta, ei ole mitenkään yleispätevä.
– Vanhoissa kuntakeskuksissa halutaan pitää koulut.

Enemmän huoletti se, miten sujuvat koulumatkat peruskoulun jälkeen.   Kaavailuissa on ollut linjurivuorojen karsiminen niin, että Särkisalosta ei pääsisi aamukahdeksaksi Saloon. Tämä tekisi esimerkiksi monen työssäkävijän tai ammattikoulua käyvän osasta hankalan.
–Miksi näitä välejä, joilla on vähemmän matkustajia, ei sitten ajeta pienemmillä autoilla, mietti Kirsi Nummi.

Katri Karimo muistutti, että palvelutaso on jo parhaillaan kaupungin linjaama minimi.
–Aika härskiä, jos siitä vielä otetaan pois.
Huoli on toistaiseksi turha; Salon kaupunginhallitus jätti maanantaina edelleen pöydälle vuorojen vähentämiseen ja toisaalta ostoliikenteeseen liittyvät pykälät.

Kaupungin säästölinja uhkaa joka tapauksessa osaa lähipalveluista, esimerkiksi kirjastoja voidaan Salossa sulkea tai toimintoja supistaa.
Maanantaina ajatustakaan kajota kirjastoon  tai korvata se kirjastoautolla pidettiin kauheana.
–Sehän on palvelupiste missä on monenlaista, ei vain kirjasto. On aivan vanhanaikaista ajatella, että kirjastosta vain lainataan kirjoja, totesi Heikki Liede.
–Mietitään vain, minkälainen yhteistyö kirjastolla on ollut esimerkiksi koulun kanssa.

Jaa artikkeli: