Skip to main content

Kirjakkalan kentällä palloilee monikansallinen joukkue

Jalkapalloilun pitää olla iloista toimintaa! Tätä mieltä ovat ainakin Jussi Mattila (vas.), Andréa Vannucchi, Leonardo Nieva ja Jorge Gamay..

Kirjakkalan nurmikentällä kirmailee keskiviikkoiltaisin urheilijoiden näköisiä ihmisiä, joista suuri osa kommunikoi keskenään espanjan kielellä.
Yhdistävin tekijä tällä parikymmenhenkisellä ryhmällä on maailman suosituin urheilulaji, jalkapallo. 
Ryhmän perustaja ja vetäjä Jussi Mattila sanoo “höntsänneensä aina”. Sama pätee hänen Brasiliassa syntyneeseen avovaimoonsa Andréa Vannucchiin sekä Tuukka Haloseen, joilla on niinikään merkittävä rooli joukkueen syntyhistoriassa.
– Kymmenessä vuodessa on tapahtunut paljon. Alkuaikoina porukkaa oli niin vähän, että sovelsimme joitakin jalkapallosääntöjä meille sopiviksi, muistelee Mattila huvittuneena.
– Esimerkiksi sivurajaheitot tai kulmapotkut sai hyödyntää se pelaaja, joka jaksoi hakea pallon pelirajojen ulkopuolelta.
Ja kun kerran Kirjakkalassa pelataan, niin joukkueen jäsenet ovat tietysti Alun jäseniä. 
Kenttäkokonaisuuteen kuuluvat Perniön vanhimman, 97 vuotta yhtäjaksoisesti toimineen  urheiluseuran muut ylpeydet, seuratalo ja saunatupa.
– Jalkapallossa pelialustana on ikivanha luonnonnurmi, joka elättää itse itsensä, tiivistää futaajien olosuhteet Alkua viimeiset 25 vuotta johtanut Lasse Kurppa.


Ystävyyssuhteiden myötä joukkueeseen on liittynyt runsaasti ulkonmaalaistaustaisia harrastajia.  Samalla pelaamisen taso on noussut  ja valmius kilpailullisiin haasteisiin kasvanut
Alkaneen kesän turnausohjelmaan Alulla kuuluu ainakin Perniön keskuskentällä 29. heinäkuuta järjestettävä Karjala Kuppi. Jussi Mattila muistaa pelanneensa aikanaan Salon puulaakisarjaa  Maksa–allas –nimisessä joukkueessa. 
– Kirjakkalan Alun mainetta yritimme puolustaa parin, kolmen kauden ajan Salon mestaruussarjassa, mutta siitä kokemuksesta oli ideologiaamme olennaisesti kuuluva hauskuus kaukana, Mattila tunnustaa. 
– Pataan tuli ja pahasti, emmekä tainneet voittaa siinä sarjassa lopulta yhtäkään ottelua. 
Talvikauden Alun joukkue pelaa futsalia  Perniön liikuntahallissa ja siirtyy sen jälkeen toviksi viereiselle tekonurmelle ennen kesäpelejä.

Lue koko juttu painetusta lehdestä!

Jaa artikkeli: