Skip to main content

Kirjakkalalle etsitään uutta isäntää

Kirjakkalan ruukkialueelle etsitään vuokraajaa, joka alkaisi pyörittää aluetta.  Laila Limnell on Kirjakkalan säännöllisiä kävijöitä: hänen koiralenkkinsä kulkee insinööritalon editse.

Marko Ihatsu alueen omistavasta  Laatumaasta kertoo, että sunnuntaisen lehti-ilmoituksen jälkeen kyselyjä on tullut paljon.
Kirjakkalassa on vuokrattavana neljä kiinteistöä ja rantasauna Hamarijärven rannalla.  Majoitustilaa on noin kolmellekymmenelle hengelle.

Tavoite on viiden vuoden vuokrasopimus.
–Vuokraaja voi olla yritys, järjestö tai seura, Ihatsu luettelee.
–Tai jos joku yritys hakee kesäpaikkaa.
Vuokratarjouksilla on jättöaikaa tämän kuun loppuun.

Kirjakkalan alue oli ennen Metsähallituksen Villi Pohjola-tuotemerkin alla. Metsähallitus myi Villin Pohjolan Lomarenkaalle.  
Lomarengas jatkaa ensi vuonna Metsähallituksen kämppien vuokraamista ja Metsähallitus luopuu luontokohteista kokonaan.
Perniöläisellä Leipyölin Matkailutilalla on ollut sopimus palvelujen tuottamisesta Kirjakkalaan.
–Meillä on sopimus vuoden loppuun, kertoo Teuvo Räsänen.
–Olemme isännöineet kokouksia ja juhlia.
Räsänen arvelee, että kunhan vuokraaja  on löytynyt, selviää myös se, jatkuuko Leipyölin rooli yhtenä palveluntuottajana.

Kirjakkalan ruukki perustettiin 1686 Ruotsin vallan aikana.  Paja ja nappitehdas hiljenivät 1950-luvulla ja rakennuskanta oli pitkään loma-asuntoina ilman sen kummempaa huolenpitoa. Osa rakennuksista  nahistui purkukuntoon.
Kun Kirjakkala tuli Metsähallituksen omistukseen, alueella tehtiin 1990–luvulla remonttia miljoonilla euroilla ja jäljellä oleviin rakennuksiin rakennettiin majoitus- ja kokoontumistiloja.

Jaa artikkeli: