Skip to main content

Kirakassa päästiin jouluksi virstanpylväälle

Homma käy: Kaarlo Saaristo tuikkasi tulet uuteen kiukaaseen viime torstaina. Tänään sauna lämpiää taas.Otetaan alkuun laskutoimitus. Saunailta viidentoista vuoden ajan viisikymmentäkaksi kertaa vuodessa tekisi 780 saunailtaa.
Valtaosalla kerroista Kirbackan saunan lämmittäjänä on toiminut Kaarlo Saaristo. Hän lupaa, että jatkaa ahkeran saunamajurin tehtävässä vielä ainakin vuoden.
– Ota nyt vaan Kallu saman tien se tuhat kertaa täyteen, heitti Juha Vainio viime torstaina uudelta tuoksuvassa saunassa.

Lämmittäjä on tuttu, mutta saunassa paljon muuta uutta, tuoksun lisäksi nimittäin löylyhuoneen seinät, kiuas, lauteet ja näköala.
Ykkösakseli myönsi Nurkkilan-Ylönkylän kyläyhdistykselle kesällä avustusta Kirbackan remonttiin. Yksi virstanpylväs remontissa on nyt saavutettu; sauna on uusittu ja joulunalusajan löylyt otetaan aivan erinäköisessä saunassa kuin ennen.
–Hyvät ja kosteat löylyt tulee ja uusi kiuas lämmittää ihan lattiasta asti, kehaisee Saaristo.

Sauna lämpiää torstaisin, niin myös jouluviikolla.  Viime viikolla tehtiin viimeistelytöitä; asennettiin suihkuverhoja, pohdittiin peilien ja naulakoiden paikkaa.

Korjausten kustannusarvioksi laskettiin vajaat 16 000 euroa. Tukea hanke sai kuluista puoleen. Oma osuutensa projektin onnistumiseen on talkootyöllä. Tuire Aaltonen kehaisee kyläyhdistyksen porukkaa; joukkoon mahtuu rakennusalan ammattilaisia ja muuten vaan käsistään käteviä.

Talkoilla hoituu toinenkin tärkeä asia eli puuhuolto. Nähtäväksi jää, millainen määrä klapia jatkossa kuluu.
–Parilla pesällisellä saa jo kiukaan kuumaksi, kehaisee Saaristo.

Jaa artikkeli: