Skip to main content

Kierrätyspisteen lähtö närästää Teijolla

Kaisa Railo otti yhteyttä toimitukseen, Teijon seudun asukkaat ovat kokonaan ilman kierrätyspistettä. Ainoa piste Vilniemen tienhaarasta purettiin ja nyt lähin on Mathildedalissa paperia, lasia ja metallia varten.
–Me olemme niin kiukkuisia, kertoo Kaisa Railo kaikkien puolesta.

Railo on äkämystynyt myös neuvosta tipauttaa kierrätystavarat Mathildedalin pisteeseen ohi mennessä.
–En minä siitä ohi mene mihinkään, en Perniön kirkolle mennessä enkä ainakaan Saloon mennessä.

Teijolaisille on jollain aikavälillä tulossa helpotusta, Rinki tuo kyläkaupan pihalle kierrätyspisteen heti, kun maanomistus- tai lupakysymykset on saatu järjestykseen.
–Näin on tarkoitus, vahvistaa Rinki Oy:n aluepäällikkö Harri Patana.
Teijon postinumeroalueella on reilut kolmesataa taloutta.


Jätehuolto- ja kierrätysasioissa on monta toimijaa. Alueellinen jätehuoltoyhtiö, Lounais-Suomen jätehuolto, vastaa jätteenkeräilystä ja osittain kierrätyspisteistä.
Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy hoitaa valtakunnallisesti kuluttajapakkausten keräämisen ja lasipakkausten kierrätyksen.
Ringin kierrätyspisteet ovat näkyvillä ja vilkkailla paikoilla, Perniössä Kirkonkylässä ja Asemaseudulla, Särkisalossa kirkonkylässä ja Kiskossa Toijassa. Tenholassa Rinki kerää Pitäjäntiellä.
 Suomen Keräystuote kerää paperia Perniössä Torpanmäentiellä ja Tenholassa Pitäjäntiellä. Trolshovdantiellä on Rosk’n Roll Oy:n ekopiste.
Siellä missä tarvetta kierrätyspisteelle on, mutta Ringin verkosto ei ulotu, voi Lounais-Suomen Jätehuolto perustaa täydentävän pisteen.

Jaa artikkeli: