Karl Fredrik Kaarlonen syntyi 18.7.1860 Perniön Skoilassa. Hän kuului vanhaan perniöläiseen talonpoikaissukuun, joka on yli 300 vuoden ajan viljellyt Skoilan Länsitaloa.
Kaarlonen kuului Perniön kunnallislautakunnan jäsenistöön jo 1890-luvulla ja oli mainitun lautakunnan esimiehenä vuosina 1900-1903 sekä 1918-1921. Kunnanvaltuutettuna hän oli 1913-1918 ja 1924-1925. Hän ehti olemaan monissa kunnallisissa luottamustoimissa, kuten kirkonkylän ja Nurkkilan koulujen johtokunnat sekä rakennustöiden valvontatehtävät Teijon, Kirjakkalan, Kestrikin, Mussaaren ja Korttilan kouluja rakennettaessa. Kaarlonen toimi myös vaalilautakunnan puheenjohtajana Nurkkilan piirissä aina siihen asti, kunnes muutti kirkonkylään. Hän toimi myös vuokralautakunnan puheenjohtajana pitäjän Alikulmalla useiden vuosien ajan sekä kuului kantakirjaston johtokuntaan.
Kaarlosen toimesta myös paikallinen tiedotustoimi sai alkusysäyksensä. Hän oli tehnyt aloitteen maamiesseurassa paikallisesta julkaisusta ja tuki sittemmin kanttori O.W. Viljasen toimittamaa ”Perniön kunnan kuulutuslehteä” ja myöhemmin ”Kuulutuksia Perniöstä” julkaisuja.
Ei ainoastaan paikallisena vaikuttajana, Kaarlonen oli yksi keskusliike Valion perustajista ja kuului sen hallintoneuvostoon aina korkeaan ikäänsä asti. Hän oli Hankkijan perustajia ja sen hallintoneuvoston monivuotinen jäsen. Kaarlonen oli perustamassa myös Varsinais-Suomen osuusmeijeriliittoa ja oli vuosikymmeniä liiton toimikunnassa. Lisäksi hän oli Salon maanviljelyskoulun ensimmäisiä puuhaajia ja kuului sen johtokuntaan aina kuolemaansa saakka, sekä Lounais-Suomen käsiteollisuusyhdistyksen johtokunnan jäsen. Huikeasta aktiivisuudestaan Kaarlonen sai Valion toimesta kunnallisneuvoksen arvonimen 1925 ja 1935 Varsinaissuomen Maanviljelysseura kutsui hänet kunniajäsenekseen.
Kaarlonen oli yksi suurimmista kotiseututyön tukijoista niin rahallisesti, kuin omalla panoksellaan. Hänen toimestaan sekä avustuksellaan Perniön kotiseututoiminta oli aktiivista. Hän oli myös suurimmista tukijoista Perniön museota rakennettaessa, johon hän raha-avustuksen lisäksi lahjoitti suuren esinekokoelmansa. Hänen toimestaan museo sai ulkorakennuksen, jonka Kaarlonen maksoi kokonaan itse. Karl Fredrik Kaarlosen sisältörikas ja Perniön pitäjälle antoisa sekä varauksettoman arvostuksen ansaitseva elämä päättyi 15.3.1938.