Skip to main content

Kesätyötä haetaan ulkomailta asti

Joni Arell (vas), Akseli Poso, Miska Hillgen ja Karoliina Kemilä ovat jo ehtineet hankkia monipuolista työkokemusta. Silti vain Akselin työpaikka tulevalle kesälle on varmistunut. Mistä töitä kesäksi? Ajatus pyörii monen nuoren mielessä juuri tällä hetkellä, niin myös Perniön lukion oppilailla.
Akseli Poso on yksi niistä harvoista, jonka kesätyöpaikka varmistui hyvissä ajoin talvella. Hän myy tulevan kesän vihanneksia Rantamäen tilan kojussa S-Marketin pihalla.
– Aloitan varmaan jo ennen koulun loppumista keväällä ja voin jatkaa syksyyn saakka, silloin kun ei ole koulua.
Akseli löysi työnsä lehti-ilmoituksen kautta.

Karoliina Kemilä on puolestaan asettanut tavoitteensa lähiseutua kauemmas.
– Olin jo viime vuonna Saksassa kuusi viikkoa tallitöissä hevostallilla. Löysin paikan internetin kautta ja laitoin sähköpostia sinne. Tänä vuonna hain vastaavia töitä Ruotsista, mutta varmuutta ei vielä ole.
Muut Karoliinan haut suuntautuivat pääkaupunkiseudulle: laitoshuoltajaksi helsinkiläiseen sairaalaan tai siivojaksi lentokentälle.
– Tuo sairaalapaikka löytyi tutun kautta, sillä kaverini äiti on siellä töissä. Lentokenttäsiivoojia taas haettiin netissä. Lentoaseman toiminta kiinnostaa muutenkin, ilmoittaa Karoliina.
Jos jostain syystä ovet eivät aukea näihin työpaikkoihin, niin varasuunnitelmakin on.

Vaikka työt antavatkin odottaa itseään, ainakin vime vuoden perusteella todennäköisyys ainakin jonkinlaisen homman saamiseen on suuri.
Miska Hillgenin viime kesä kului salaattia pakaten.
– Sen työn sain siskon kavereiden kautta. Nyt olen pohtinut, voisiko teatteripiireistä löytyä jotain, kun siskoni on siellä aktiivinen, pohtii Miska Hillgen.

Joni Arell oli viime vuonna pari viikkoa S-marketissa, ja pari viikkoa kaupungilla kesätöissä. Sitä edellisenä kesänä töitä löytyi Finnfoamilta ja Naarjärven uimalasta.
– Vielä en ole saanut mitään varmistusta, mutta hakenut olen S-ryhmään, hautausmaalle, kaupungille ja Osuuspankkiin. Kaikki käy, mutta hyvä palkka on aina plussaa, toivoo Joni Arell.

Jaa artikkeli: