Skip to main content

Kerralla uusi koulu sopii perniöläisvanhemmille

Perniön Kirkonkylän koulussa ei keskiviikkoiltana juuri kuultu suuria tunteenpurkauksia. Seitsemisenkymmentä vanhempaa saapui paikalle kuulemaan raporttia koulun kunnosta ja siitä, miten arki huonokuntoiseksi todetuissa tiloissa jatkuu. Koulun vanhassa osassa on todettu mittavia kosteusvaurioita, ja Salon opetuslautakunta päättikin tiistaina käynnistää uuden koulun hankesuunnittelun. 
–Parempi on tehdä kerralla uusi kuin kaataa rahaa kankkulan kaivoon, tuumi Päivi Vigg tilaisuuden jälkeen. 

–Hyvä, kun asioista puhutaan avoimesti, säesti Tanja Ellilä-Kuparinen. 

Koulun vanhassa osassa on kosteus- ja mikrobivaurioita sekä välipohjissa että ulkoseinissä. Ongelmia tuottaa myös ilmanvaihto: luokat ovat alipaineiset ja näin korvausilmaa luokkatiloihin tulee rakenteiden läpi.
–Uudella puolella tulee myös korvausilma koneellisesti, mutta ilmanvaihtojärjestelmät ovat vaikuttaneet toisiinsa, kun väliovia on pidetty auki, toteaa vanhempi asiantuntija Vesa Koskinen Sirate Group Oy:sta.

Ensiapuna väliovet suljetaan ja vanhalla puolella käytetään ilmanpuhdistimia. Koskinen uumoili, että erään äidin tietämä oireilu uudella puolella olisi johtunut juuri tilojen ilmayhteydestä. Uutta puolta ei ole kattavasti tutkittu. Toistaiseksi vanha puoli pysyy käytössä.

Tiedotustilaisuudessa askarruttivat käytännön asiat, kuten väistötilat ja mahdollinen uusi koulu. Eräs äiti halusi tietää, ovatko väistötilat uudet vai vanhat, eräs isä halusi tietää, onko suunnitteilla olevaan uuteen kouluun tulossa myös muita kuntalaisia palvelevia toimintoja kuten esimerkiksi liikuntatiloja.

Kaupungininsinööri Janne Lehto vastasi, että toiveen mukaan väistötilat ovat uudet. Uudesta koulusta taas ei ole tässä vaiheessa kuin alustavia ajatuksia.
–Varmasti esitetyn kaltaisia asioita otetaan huomioon, kun suunnittelu etenee, totesi lasten ja nuorten palveluiden päällikkö Pia Setälä.

Talousarvioesityksessä uudisrakennukseen on varattu vajaat yhdeksän miljoonaa euroa. Lopullisesti määrärahan myöntää valtuusto. Tarkoituksena on saada väistötilat käyttöön kevääksi ja tämän hetken aikataulun mukaan uusi koulu entisen lukion paikalle voisi olla valmiina 2020. Rehtori Sirkku Leikkosen mukaan iltapäiväkerho on saamassa väistötilat Vuorilinnan päiväkodista.
–Sieltä ei ole kuulunut tietoja oireilusta, kuului Leikkosen vastaus kysymykseen Vuorilinnan sisäilmasta.

Jaa artikkeli: