Skip to main content

Kerralla purkkiin

Juhalan asuinyksikön kellari on keskiviikkoisin Karvisten treenikämppä. Koolla vas. Kari Tavinen, Kari Palenius, Henri Kautiainen ja Arto Pasio ja ylimpänä rapuilla Mikko Heinonen.Napakka punk soi kitaravahvistimen kautta kellariluolassa.
Kappaleen teksti kertoo pohjimmiltaan tuttua tarinaa: mikä meni suhteessa pieleen ja kenen syyksi sen voi pistää.

Tiiliseinäinen kellari on Perniön Juhalassa ja kappaleen tekijät istuvat hiirenhiljaa kuuntelemassa; sävellyksen on tehnyt Arto Pasio ja sanat kirjoittanut Mikko Heinonen.
Nämä kaksi herraa, samoin muut koolla olijat -Henri Kautiainen, Kari Palenius ja Kari Tavinen- on tavattu lehdessä ennenkin. Porukan yhteinen projekti on Karviset-yhtye, jolle tulee tänä vuonna täyteen kymmenen vuotta.  Yhtyeessä Heinonen vastaa kitarasta, Palenius rummuista. Kari Tavinen löytyy lavalla basson ja laulumikrofonin varresta. Kautiainen hoitaa toista kitaraa ja Arto Pasio kolmatta.

Juhlan kunniaksi porukka teki totta jo jonkin aikaa puheena olleesta haaveestaan; bändi pistäytyi maaliskuun alussa Tammelassa Masan studiossa levynteossa ja nyt purkissa on kuusi omaa kappaletta ja yksi cover.

Äänitteeltä vieraalle soitettava näytekappale rullaa erinomaisesti.
–Ja tämä on vasta demo, tähdentää Arto Pasio.
Jos on lopputulos punkahtavaa rokkia, niin kursailematon oli asenne äänityksissäkin. Siinä, missä moni yhtye äänittää kappaleet soitin kerrallaan, vetivät Karviset kappaleet purkkiin ”livenä”.

Syy suoritusvarmuuteen on selvä; kappaleet on harjoiteltu selkäytimeen asti. Treenejä ja keikkoja on kuvattu ja äänitetty, jotta virheisiin päästään kiinni.
–Työstä se kävi treenata pitkiä päiviä, miettii Kari Tavinen.
–Rytmihäiriöt tämä opetti, letkauttaa Kari Palenius, joka teki mallisuorituksen rumpalina ja soitti raidat ilman ”klikkiä”, metronomiraitaa.

Karvisten albumi julkaistaan keikan yhteydessä Turun Skanssissa 21.huhtikuuta.

Lue koko juttu painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: