Skip to main content

Kemiönsaari alkaa laatia säästösuunnitelmaa

Kemiönsaaren kunta tekee näillä näkymin ensi vuonna miinusmerkkisen tuloksen.
Kunnanjohtaja Tom Simolan talousarvioesitys julkistettiin tiistaina ja sen mukaan kunta tekee ensi vuonna noin 780 000 euroa tappiota.  Vielä tänä vuonna tulos muodostuu ylijäämäiseksi.

Jo ensi keväänä aletaan laatia toimintasuunnitelmaa, jonka tavoitteena on laskea toimintakustannuksia pysyvästi.  Ensi keväänä vireille pistettävässä suunnitelmassa listataan lähivuosien investoinnit ja myös joka toimiala tarkastelee menojaan.    Suunnitelman tavoitteena on löytää ne keinot, joilla kunta tekisi 2015 ja 2016 nollatuloksen.  
– Mihinkään paniikkijarrutukseen meillä ei ole aihetta,  Tom Simola toteaa.

Henkilöstölle on luvassa verraten hyviä uutisia; kunnanjohtajan mukaan ainakaan ensi vuonna ei  ole tarvetta lomauttamiselle. 

Kemiönsaaren pulmia ovat laiskasti kasvavat verotulot ja toisaalta kulut, joihin ei voida itse vaikuttaa.   Näitä on kunnanjohtajan mukaan kaikista toimintakuluista noin neljännes.
– Jos sairaanhoitopiiriltä tulee 500 000 euroa isompi lasku, meidän on se raha jostain otettava.

Kemiönsaari investoi ensi vuonna noin 6,3 miljoonalla eurolla, jos hallitus ja valtuusto  hyväksyvät kunnanjohtajan talousarvioesityksen.  Uusi päiväkoti on 1,6 miljoonan euron satsaus ja uusi paloasema 315 000 euron hanke.  Yli 300 000 euroa varataan myös Hanna-kodin peruskorjaukseen.  

Jaa artikkeli: