Skip to main content

Kemiönsaari pyrkii nollatulokseen

Kemiönsaaren kunnan taloudenpidossa varaudutaan tiukkeneviin aikoihin. 

Kunnanjohtaja Tom Simolan talousarvioesitys lähtee kuitenkin siitä, että ensi vuonna kunnassa tehdään nollatulos.  
Tämä ei johda toimenpiteisiin, sillä vanhoja ylijäämiä on  yhä jäljellä noin 10 miljoonaa euroa.

Lähiaikoja hankaloittaa verotulojen tuntuva lasku FNSteelin konkurssin takia. Tämän hetken arvion mukaan verotulot putoavat jopa 800 000 euroa.  Verotuloiksi ensi vuonna on arvioitu 20,1 miljonaa. Valtionosuudet ovat ensimmäistä kertaa isommat kuin verotulot, niitä odotetaan kertyvän 21,5 miljoonaa.  Veroprosentteihin ei esitetä muutoksia.
Kemiönsaari on nimetty äkillisen rakennemuutoksen alueeksi.   Rakennemuutosrahoilla on tarkoitus edistää uusien työpaikkojen syntymistä.  
Ensi vuodelle on ohjelmaan tulossa muun muassa korjausrakentamisyhdistys Curation hanke Kulttuuriympäristöt kuntoon, johon pyritään työllistämään pitkäaikaistyöttömiä. Kunnan puolesta tähän varataan 72 000 euroa.  Lisäksi aiotaan palkata yrityskoordinaattori yritysten avuksi sekä työllisyskoordinaattori, joka auttaa työntekijötä ja –antajia löytämään toisensa. Myös tukityöllistämisen määrärahoja kasvatetaan.

Kemiönsaaren ensi vuoden investoinnit ovat yhteensä  4,7 miljoonaa euroa.  
Suurin yksittäinen kohde on uuden päiväkodin rakennus keskustaan.  Ensi vuonna tähän kuluu 1,5 miljoonaa euroa. Alma-kodin saneeraukseen varataan puoli miljoonaa. 

Jaa artikkeli: