Skip to main content

Kelluva uima-allas Helsinkiin tehdään Teijolla

 Kelluvan uima-altaan hitsaustyöt valmistuvat toukoukussa, sen jälkeen tehdään pintakäsitely ja laiteasennukset. Helsingin paraatipaikalla uiskennellaan kohta Teijolla tehdyssä altaassa.
Western Shipyardin telakalla on parhaillaan rakenteilla kelluva uima-allas Helsinkiin, osaksi Katajanokalle kauppatorin kupeeseen avattavaan Allas Sea Pool -merikylpylään.

Allas on uimahallikokoa, pituus on 25 metriä ja leveys 15 metriä.Äkkiseltään allas näyttää vielä näyttää valtavalta proomulta telakan altaan ”hyllyllä”.
–Se näyttää nyt ihan työmaalta, mutta hitsaustyöt valmistuvat toukokuun aikana ja pinnoitustyöt alkavat, kertoo toimitusjohtaja Pekka Niinistö.

Teijolla on tehty kelluvaa Katajanokalle ennenkin. Arctia Shippingin, nykyisen Arctian, kelluvan pääkonttorin ponttooni tehtiin Perniössä.
–Siellä oli tieto meistä ja pärjättiin hintakilpailussa.

Niinistö huomauttaa, että vaikka työ on aika erikoinen, se on perinteistä telakkatyötä
Hän laskee äkkiä altaan tilavuudeksi 600 kuutiota, uimavesi painaa yhtä monta tonnia. Altaassa on kaksoispohja, sitä voidaan vakauttaa laskemalla välitilaan painolastiksi vettä.
–Se varustellaan täällä, ponttonin sisälle tulevat uima-allaslaitteistot ja se liitetään kaukolämpöverkkoon.

Uida altaassa voi ympäri vuoden, rannalle tulevat sauna ja ravintola.Uimavesi lämmittää myös eristetyt ponttonit, joissa on tekniikka piilossa.
Allas saa puuverhoilun ja sama puuteema jatkuu ylös rantaan ravintolaan saakka.

Allas hinataan Helsinkiin heinäkuun alussa ja täysin valmista on ensi kesänä.
Allas Sea Pool –kylpylää kuvataan kaupunkikylpyläperinteen elvyttäjäksi.

Jaa artikkeli: