Skip to main content

Kaverit ovat Narikassa ykkönen

Netta Laakso, Inka Kokkarinen ja Kia Grönberg valtasivat yhden sohvan.Perniön Nuorisotila Narikassa oli tiistaina juhlan tuntua. Kunhan tulija oli selvinnyt yli eteisen kenkämeren, oli heti tarjolla Saara Erjalan loihtimaa kakkua ja kahvia.

Juhlaan oli selkeä syy: Narikka täyttää 20 vuotta ja suosio on vankka.
–Hyvin voi olla 50 kävijää illassa, kehaisee nuoriso-ohjaaja Elisa Paavola.

Narikan pyörittäminen on kahden kauppaa: tilat ja arkipäivien ohjauksen tarjoaa kaupunki, viikonloppujen valvontavuorot taas ovat olleet yhdistysten vastuulla. Vapaaehtoisia valvojia on jälleen viime aikoina riittänyt.
Mikä Narikkaan sitten tuo? Vakituisten sohvankuluttajien tittelin saanut kolmikko -Netta Laakso, Inka Kokkarinen ja Kia Grönberg- saa selittää.
–Täällä on kavereita, perustelee Netta.

Sama tulee kahdesta muusta suusta.
–Kotona yksin olisi huomattavasti tylsempää, jatkaa Kia.

Puhelinten avulla pidetyt yhteydet eivät korvaa sitä, että ollaan tekemisissä naamatusten – tai jopa limittäin, kuten asian laita on, kun kolmikko ahtautuu samalle sohvalle.
Joskus oli tapana kokoontua jonkun kotiin iltapäivisin.
–Ei sitä oikein ole. Sitten ollaan ABC:lla jos ei olla Narikassa, Kia pohtii.

Yhdessä tekeminen on yksi muutos vuosien varrella, tuumii Narikan arkea seitsemän vuotta katsonut Paavola. Yhdessä kokkailu on yksi suosikkipuuhista. Pintansa pitävät myös pelit; aikanaan Guitar Hero pelattiin läpi ja puhki. Konsolipelit ovat yhä pidettyjä, samoin biljardi – ja ehkä yllättäen perinteiset lauta- ja korttipelit.

Jaa artikkeli: