Skip to main content

Kaupunginhallitus höyläsi investoinneista pois yli puolitoista miljoona

Salon kaupunginhallitus oli tiistaina kaupunginjohtajan talousarvioesitykselle varsin suopea.
Kunnallisveroprosentti saa hallituksen puolesta nousta esityksen mukaan 19,75-tasoon, samoin kiinteistöverot hyväksyttiin kuten oli esitetty:  yleinen kiinteistövero on 0,75, vakinaisen asuinrakennuksen 0,45 ja muun asuinrakennuksen 1,05 prosenttia. Lopullisesti verot hyväksyy valtuusto.  
Marja Ruokonen (vas) esitti Eeva Koskisen (vihr) kannattamana, että veroprosentti olisi oitis nostetu 20:een, mutta esitys ei saanut muita taakseen.
Käyttötalouden puolella  isoin varsinainen lisäys oli Päivi Pölösen (kesk) esittämä ja Juha Punnan (kok) kannattama lisäys jätevesiosuuskuntien avustuksiin.  Lisättävä summa on runsaat 79 000 euroa.
Isommista rahoista puhuttiin, kun demarien Jorma Elovaara esitti Hannu Rannan (sd) kannattamana, että pitkäaikaistyöttömien tukemiseen lisättäisiin 100 000 euroa ja omaan työllistämistukeen saman verran.  Nämä summat eivät kuitenkaan kasvata loppusummaa, sillä 200 000 euroa otettiin pois Kelan sakkomaksuihin varatusta määrärahasta.

Investoinneista isoin pois pudonnut summa on 700 000 euroa kiisteltyyn Mariankadun kiertoliittymään. Juhani Nummentalon esityksestä ja
Uutta asfalttia ei vedetä ensi vuonna senkään vertaa kuin kaupunginjohtajan esityksessä oli: Päivi Pölönen esitti Punnan kannattamana, että määräraha tiputetaan 600 000 eurosta 100 000 euroon ja näin myös päätettiin.
Yhteensä investointien loppusumma tippui 13,7 miljoonasta noin 11 miljoonaan.

Jaa artikkeli: