Skip to main content

Kaupungilta toivotaan apua Särkisalokodin monipuolisen toiminnan jatkoon

Anu Saarelainen halusi yhteisen selfien kaupunginjohtaja Lauri Innan kanssa Niksaaressa.

Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna vieraili eilen Särkisalossa pitäjäyhdistys Särfinin kutsumana. Särkisalokodissa teemaksi nousi kaupungin mahdollinen tuki paikan monipuoliselle toiminnalle sen jälkeen, kun Yhres Etteskesi -hanke on päättynyt vuoden 2018 alussa. Särkisalokodin “koko kansan olohuone” tukee erityisesti ikäihmisiä heidän arjesta selviytymisessään.
– Työntekijää varten tarvitsisimme noin 90.000 euroa, ja se saattaa olla turhan suuri Stealta haettavaksi. Jos kaupungilta saisi osan rahasta, niin pienemmän määrän hakeminen muualta voisi olla realistisempi vaihtoehto, kertoi Harriet Corin kaupunginjohtajalle.
Stealta on jo haettu rahaa toiminnan jatkoon, mutta vastaus on vielä hämärän peitossa. Nykyinen rahoitus tulee Ray:ltä. Kunta voisi olla tukijana siinäkin tapauksessa, että hakemus tuottaa tulosta.
Särkisalossa ikääntyneitä tuetaan ihmisläheisesti. Kun apua voi kysyä läheltä, niin esimerkiksi muistiongelmaiset ovat pystyneet jatkamaan elämäänsä kotona pidempään.
– Tämä meidän hanke voi olla pilotti, joka toimisi muuallakin, arveli kaupunginvaltuutettu Heikki Liede.

Kiskon terveystalosta on kaavailtu samantyyppistä keskusta, mutta hankkeelle ei ole vielä löydetty vetäjää. Valtakunnallinen sote-uudistus on osaltaan vaikuttamassa tuleviin ratkaisuihin.
– Voisimmehan me tehdä tänä vuonna ainakin alustavan esiselvityksen Särkisalon ja Kiskon tilanteesta. Tällainen malli voisi olla myös tulevan maakunnan intresseissä, arveli Lauri Inna.
Keskiviikkokaffet lienee Särkisalokodin suosituin toimintamuoto. Keskiviikkoisin olohuoneeseen tulee reilut 30 ikäihmistä kahvittelemaan.
– Vaihdoimme kirjaston aukioloaikaakin siksi, että samalla voi käydä kirjastossa, tiesi Heikki Liede.
Syksyllä Särkisalokodissa alkaa senioritanssi, tiistaisin voi osallistua ohjattuun kuntosaliharjoitteluun. On myös yhteisruokailua, korttirinkiä ja monia muita tapahtumia. Viime vuonna käyntejä eri tilaisuuksissa oli kaikkiaan noin 3000.
Särkisalokodin jälkeen kaupunginjohtaja kuljetettiin Niksaareen vaihtamaan mielipiteitä paikallisten matkailuyrittäjien kanssa. Lauri Inna kertoi, että salolaisten yritysten liiketoimintaa Kiinassa voitaisiin hyödyntää kutsumalla kiinalaisia Saloon vierailulle.
– Jonkun pitäisi vain laittaa nämä hienot palvelut paketiksi, niin pään saisi auki, Inna huomautti.
Lauri Inna tunnusti tehneensä myös matkailumarkkinointia jokin aika sitten Venäjän pääkonsulille.
– Kehuin, että Särkisaloon kannattaisi mennä, jos oikein hienossa paikassa haluat käydä!
Juha Karimon mielestä matkailun suuri kasvu Särkisalossa tyssää ainakin vielä majoituskapasiteetin puutteeseen.
– Kalastajia pitäisi kuitenkin pystyä hyödyntämään enemmän. Heillä on rahaa, eivät he välitä niin paljon hinnoista, tietää Karimo.
Lauri Inna sai heti uuden kutsun Särkisaloon, kun Matti Korpi ojensi hänelle vapaalippuja lossirannan tansseihin parin viikon päästä.

Jaa artikkeli: