Skip to main content

Kuntavaalien ehdokaslistat julkistettiin tiistaina.
Eteläisen Salon osalta voisi ajatella, että kartalla katsoen asiat ovat hyvin: ehdokkaita on koko lailla tasaisesti Perniön alueelta ja listoilla on pituuttakin. Luonnollisesti määrät seurailevat sitä, missä ihmiset asuvat.  Kirkonkylän seutu, asemaseutu ja Teijo ovat hyvin edustettuna.  Samoin on asian laita Kiskossa.    Sitä vastoin ehkä yllätys on, että Särkisalossa pääsaarelta, Isoluodolta, ei ole ehdokkaita löytynyt.

Oman miettimisensä aihe on, ratkaiseeko ehdokkaan asuinpaikka äänestettäessä. Ehkä ratkaiseekin; moni ajattelee varmasti, että valtuustoon valitaan edelleen oman asuinseudun edunvalvoja ja viestinviejä. Keskustan ja maaseudun vastakkainasettelussa ei ole mieltä, mutta pieni aluepolitiikan maku kuntavaaleissa Salon kaltaisessa laajassa kaupungissa herkästi on.

Puoluekohtaisesti katsottuna Salo seurailee laiskasti valtakunnan kehitystä: koko maassa vihreät ja kristillisdemokraatit kasvattivat ehdokasmääriään – niin myös Salossa. Suurten puolueiden listat lyhenivät koko maassa ja niin myös Salossa. Perussuomalaisten ehdokasmäärä kasvoi Salossa, vaikka valtakunnallisesti puolue jäi vähän tavoitteestaan.  

Äänestäjä on mielenkiintoisen paikan edessä, kun tarjonta näin muuttuu. Monen vaa´alla painaa paljon se, että ehdokkaan olisi oltava mieleinen ja vielä mieluisasta puolueesta.  Entä, kun tarjontaa on jatkuvasti enemmän myös muista kuin perinteisistä suurista.  Uurnilla nähdään, seurailevatko äänimäärät ehdokasmäärien kehitystä.

Jaa artikkeli: