Skip to main content

Kansalaisopistossa otetaan aiheita ajasta

Salon kansalaisopiston syyslukukausi on alkamassa. Syksyn opnto-oppaan kurssitietoineen on määrä kolahtaa postilaatikoihin tänään ja kurssit alkavat vähitellen syyskuun alusta lähtien.

Kurssitarjonnan kivijalka on perinteinen.
–Suosituimmat aihealueet ovat kielet, kädentaidot ja kuvataide sekä musiikki, summaa rehtori Jukka Tamminen.
Pidempien kurssien lomaan sijoitellaan koko joukko lyhytkursseja ja tänä lukuvuotena opisto on ajassa kiinni: esimerkiksi luentosarjassa ”Maailmanpolitiikan pyörteissä” aiheet poimitaan kulloinkin ajankohtaisista tapahtumista.

Yhteistyössä kansalaisopisto ja Finfami järjestävät erikoiskurssin ”Rakkaus ja viha”, jolla käsitellään muun muassa vihanhallintaa ja kunniaväkivaltaa. Eräs uusi kurssi kouluttaa kokemusasiantijoita. Aikuisille maahanmuuttajille suunnatut peruskouluopinnot jatkuvat myös syksyllä.

Kansalaisopisto järjestää syksyn aikana runsaat 300 kurssia ja kevääksi laaditaan jälleen uusi kurssitarjotin. Noin kolmannes kursseista pidetään kansalaisopiston päätoimipisteessä ammattikorkeakoulun tiloissa, mutta opisto myös jalkautuu maaseudulle, jos tarvetta eli kysyntää on.  Perniössä järjestetään muun muassa kieli,- käsityö-, taide-, musiikki- ja liikuntakursseja, samoin esimerkiksi Teijolla pidetään luontokuvauskurssi ja kursseja on tulossa myös Särkisaloon ja Kiskoon.
–Koko Suomen mittakaavassa on myös aika harvinaista, että on musiikin yksilöopetusta, Tamminen kehaisee.

Kansalaisopiston kautta voi suorittaa myös avoimen yliopiston ja avoimen ammattikorkeakoulun kursseja.
Vakinaisen henkilökunnan lisäksi opiston kirjoilla on jopa parisataa tuntiopettajaa, joista jotkut ovat vetäneet kursseja jopa vuosikymmeniä.
–Monesti on niin, että tuttu opettaja on tosi tärkeä asia, Tamminen tietää.
Tarjontaa on pyritty kohdentamaan entistä tarkemmin, oppaan takasivulle on koottu esimerkiksi nuorille suunnattuja kursseja ja omat, maksuttomat kurssinsa on suunniteltu myös työttömille työnhakijoille.

Kurssitarjonta on nähtävissä myös verkossa osoitteessa www.salo.fi/kansalaisopisto

Jaa artikkeli: