Skip to main content

Kanit hyppäävät korkealle Särkisalopäivänä

Maija Sunin kuusivuotias Ada-kani on antanut jo tilaa nuoremmilleen estehyppääjänä.

– Kyllähän ihmisillä on paljonkin kaneja lemmikkeinä. Olisi kiva saada lisää väkeä harrastamaan myös kaniestehyppyä, toivoo Maija Suni.
Lauantain Särkisalopäivänä lajia on mahdollisuus kokeilla, sillä Suni ja muita keväällä perustetun Suomen Kanihyppääjät ry:n jäseniä järjestää Meripirtin kentällä kilpailut.
– Aloittelijoille on miniluokka, joten kokeilemaan voi tulla kaninsa kanssa ilman aiempaa kokemusta hyvin matalilla esteillä, kannustaa Suni.
Jos kisaaminen tuntuu liian suurelta haasteelta, katsojana voi kuitenkin tutustua lajiin. Kaneja pääsee myös silittelemään.
Kanit vievät valtaosan perniöläisen Maija Sunin vapaa-ajasta. Kaniestehypystä hän innostui, kun näki Ahvenanmaalla matkalla ollessaan paikallisen 4H-yhdistyksen estekisat.
­– Heti takaisin tultuani aloin treenata lajia. Siitä on jo kymmenen vuotta. Lapsuudessa hyppyyttelimme toki kaneja siskon kanssa ihan leikillämme, Suni kertoo.

Helsingissä syntynyt Suni tutustui kaneihin aluksi nimenomaan Perniössä vieraillessaan täällä asuvien isovanhempiensa luona. Nyt hänellä on paljon kaneja, joista noin kymmenen aktiivisesti estekisoja kiertävää pitkäkorvaa. Suomen Kanihyppääjät ry:n toiminta on vasta alkutekijöissään, mutta into on kova. Viime viikonloppuna Lohjalla pidetyt kisat olivat ensimmäiset Suomen Kanihyppääjät ry:n järjestämät, Särkisalon kisat ovat toiset. 
– Paikan päällä voi vielä jälki-ilmoittautua. Olisi ihanaa, jos tältä seudulta saisi aktiiveja harrastuksen pariin.

Kaniestehyppykisat lauantaina Meripirtin kentällä alkaen kello 11.

Jaa artikkeli: