Skip to main content

Kaksi käsiparia neuloi vanhuksille lämmikettä

Ritva Virta ja Marja Matikainen neuloivat muhveja vanhuksille. Tänään ne pääsevät käyttöön.–Tämä on minun suosikkini, tykkään tästä kuviosta vaikka se on vähän työläs tehdä. Koko ajan pitää laskea, sanoo Ritva Virta ja pujottaa kätensä siniseen muhviin.
Virta tietää; muhvi on hänen itse neulomansa. Marja Matikainen valitsee omiin käsiinsä kirjavan, napeilla koristellun muhvin. Ja se taas on Matikaisen itse tekemä.

Pöydällinen muhveja on syntynyt pikkuhiljaa, ja tänään ne luovutetaan käyttäjilleen; Virran ja Matikaisen ahkeroimat muhvit päätyvät vanhusten käsiä lämmittämään Alholan hoivakotiin.
–Pikkujuttuhan tämä on, jos miettii miten arvokkaita vanhukset meille ovat, sanoo Ritva Virta.

Muhvit sitä paitsi tulevat tarpeeseen, ikäihmisen kädet voivat palella sisälläkin ja ennen muuta muhvi on kätevä ulkoillessa, muistuttaa Marja Matikainen.
Hänen tekemissään muhveissa on myös vähän jippoa; yhden sisään on ommeltu pehmolelu, yhden sisään nauhoja ja muhveja on myös koristeltu esimerkiksi napein. Käyttäjän käsillä on näin näpelöitävää. Hypistelymuhvien on todettu muun muassa rauhoittavan muistisairaita.

Asusteet vie tänään perille SPR:n Perniön osasto.

Jaa artikkeli: